04.05.2010

Crna kronika


Policijska postaja Velika Gorica u protekla 2 tjedna zabilježila je 121 događaj od kojih smo izdvojili slijedeće.

Na praznik rada, 1.svibnja, policijskoj postaji prijavljen je slučaj ozljede pri padu s drveta. Kako se kasnije ispostavilo slučaj je prijavio brat unesrećenog kazavši da se nepoznata osoba ozlijedila, pritom zaboravljajući reći da je on sam motornom pilom posjekao jabuku na kojoj se njegov brat nalazio. Ozlijeđeni je zaradio prijelom potkoljenice, a brat prijavu za nanošenje teških tjelesnih ozljeda. Obojica su od prije poznati policiji po svađama i nasilju.

Policija je provela kriminalističku obradu nad Velikogoričaninom rođenim 1969. godine za kojega se utvrdilo da je izveo više prijevara. On se predstavljao kao dobar prijatelj utjecajnih ljudi na zračnoj luci i drugim tvrtkama te jamčio, za novčanu naknadu, zaposlenje. Pritom je uzimao od 5 do 30 tisuća kuna te čak i jednom 60 tisuća kuna, a kako se pretragom njegovog stana pronađena dodatna dokumentacija još se utvrđuje točan broj oštećenih koji nisu prijavili da su tražili posredništvo za zaposlenje na ovakav način.

Da je cijena željeza na tržištu porasla pokazuju i sve učestalije krađe raznih metala. Tako je u naselju Turopolje iz jedne tvrke ukraden strojni kabel za dizalice dugačak 100 metara vrijednosti 20 tisuća kuna. Kabel je pronađen kod hrvatskog državljanina(1978.g.), ali ga je počinitelj već isjekao na komade za preprodaju. 26. travnja s gradilišta tvrtke GTM d.o.o. ukradeno je 7 šahtova vrijednosti 15 tisuća kuna. S crkve u Donjoj Lomnici u noći 29. travnja ukradeno je 35 metara bakrenih cijevi vrijednosti 5500 kuna.

Podnesene su i dvije prijave za lažno prijavljivanje kaznenih djela. Muškarac 82. godište prijavio je da mu je iz Pokupskog ukraden automobil BMW serije 3 proizvodnje 2007. godine vrijedan 200 tisuća kuna. Policija je utvrdila da automobil tamo nije boravio duže vrijeme te podnijela prijavu. Prijava je podnesena i protiv muškarca rođenog 1986. godine koji je prijavio da mu je iz stana ukraden novi iPhone, ali se utvrdilo da je istoga sam prodao te iscenirao provalu u stan.

U noći 29. travnja iz autopraone u Fabijančićevoj ulici ukraden je stojni uređaj "miniwash" u vrijednosti 15 tisuća kuna. Dvije noći ranije u Rakitovcu je provaljeno u vatrogasni dom gdje je ukradeno pića u vrijednosti 2500 kuna, a policija je uhitila dvije mlađe osobe od prije poznate policiji. 22. travnja oko 20 sati provaljeno je u svlačionicu dvorane srednjih škola u V.Gorici, a pritom je oštećenima, koji su bili na treningu, ukradeno stvari u vrijednosti 5000 kuna.

Od 20. do 24. travnja niz provala u vikendice dogodio se u Šiljakovini, a iz njih su ukradene kosilice, plinske boce, motokultivator i drugi alati. 26. travnja prijavljena je krađa automobila oldtimera iz garaže obiteljske kuće u Gradićima. Utvrđeno je da je hrvatski državljanin romske nacionalnosti ukrao automobil te kasnije iz njega izvadio sve dijelove. Za njim je raspisana tjeralica.


Komentari
04.05.2010 - vanilla_kok
također, gorički debili su se očitovali kako nisu sudjelovali u navijačkim sukobima s policijom! (M.K. 17) "kaj bi se tukel z milicijom, pa nis bedast" ... :)
04.05.2010 - sanjin
tko pod drugim jabuku sječe sam pod nju pada
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati