03.11.2010

30 godina Knjižnice u Galženici

Knjižnica u Galženici 1980-2010 naziv je izlaganja na Matičinom četvrtku u Muzeju Turopolja koje će se održati u četvrtak s početkom u 19 sati u Muzeju. Izlaganje voditeljice knjižnice mr. sc. Marije Ivanović podsjetit će na dio programa ostvarenih tijekom tri desetljeća djelovanja.

Prije 30 godina izgrađen je Dom kulture u novom velikogoričkom naselju Galženica i svečano otvoren 26. 11. 1980. U prizemlju Doma na oko 185 m2 smješten je ogranak Knjižnice u sastavu Centra za kulturu NS J. Kokota Velika Gorica. U ono vrijeme bio je to veliki korak za knjižničarsku djelatnost u gradu koji je naglo rastao.

Koristeći iskustva napredne prakse zagrebačkog narodnog knjižničarstva, stručnu i znanstvenu literaturu te podršku rukovodećih osoba Narodnog sveučilišta i društvene zajednice, knjižnica u Galženici je, usprkos nedostatku prostora, postala značajnim čimbenikom kulturnog, prosvjetnog i socijalnog identiteta grada i šireg gravitirajućeg područja.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati