Novosti Sport Događanja

Dramatičan dvoboj ipak u završnici pripao Splićanima

14.12.2019. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice i drugi put ove sezone izgubili su od Splita, u još jednom uzbudljivom dvoboju koji je otišao na stranu suparnika rezultatom 81:87 (21:16, 19:32, 20:19, 21:20).

U Gradskoj sportskoj dvorani bio je to novi dramatičan okršaj u kojem su Goričani u otvaranju utakmice imali lijepu prednost, no, gotovo većinu ostatka dvoboja bili su u rezultatskom zaostatku, ali i stalno prijetili i sve do posljednjih sekundi borili se za bodove.

Sesarova momčad je u ranoj fazi utakmica povela 10:2, isprovocirala ranu minutu predaha bivšeg izbornika Skelina, koja je pomogla gostima jer su uspjeli uhvatiti priključak, a dvije minute prije kraja prve četvrtine i minimalnu prednost. Međutim, Gorica prvim ubačajem Gospića u novom dresu i pogotkom Vučića dolazi na ugodnih 21:15 poslije prvih deset minuta.

Druga dionica bila je ključna za ovaj poraz, jer su Splićani uspjeli ubaciti čak 32 poena, okrenuti rezultat i doći u priliku diktirati ritam u nastavku susreta.

Razigrao se Toni Perković, junak slavlja gostiju, obrana Gorice nije bila na pravoj razini i Splićani su jednostavno iskoristili ponuđeno.

Goričani su živnuli u trećoj dionici, počeli su 'topiti' zaostatak, ubrzo doći i do izjednačenja, a na 3:40 od kraja četvrtine slobodnim bacanjem Kapuste i do minimalne prednosti. Splićani preko rutinera Kedže ponovno dolaze do prednosti, a trica s istekom vremena Perkovića prije posljednjih deset minuta bila je novi psihološki udarac Sesarovoj momčadi, baš kao što je i Darko Bajo ubacio dvicu prije poluvremena...

Nije se Gorica predavala niti u završnici, niti kad je Split tri pol minute prije kraja imao deset razlike (67:77). Mašić i Kapusta dalekometnim ubačajima koriste promašaje gostiju, a nakon dva pogođena bacanja Mašića minutu i pol prije kraja na semaforu je itekako dostižnih 75:77.

Čak se probudila i malobrojna velikogorička publika, među kojom su bili i hrvatski izbornik Veljko Mršić, ali i Damjan Rudež, bivši reprezentativac i NBA igrač, koji je dio svoje bogate karijere proveo u Gorici.

 

Ipak, tada se ponovno ukazao Toni Perković s novom tricom, a bez obzira što su Vučić, Mazalin i Majcunić svojim ubačajima držali Goričane u igri do sam završnice, gosti su bili sigurni s linije slobodnih bacanja, a nevjerojatni Perković u posljednjem napadu bježi obrani Gorice, ubacuje koš i dodatno, za konačno slavlje i 81:87 na semaforu.

Toni Perković je na kraju ubacio 29 poena, od čega je imao 5/8 za dvicu te identičnih 5/8 za tricu, uz 4/4 s linije slobodnih bacanja. Imao je i četiri skoka, četiri asistencije i čak osam izgubljenih lopti, ali je definitivno bio prvo ime ovog dvoboja.

U redovima Gorice Majcunić 13 poena i šest skokova, a Mazalin 13 poena i osam uhvaćenih lopti. Dvoznamenkasti su bili još Kapusta i Mašić s po deset poena svaki. Brzoja je ostao na osam, ali i na tek 20 minuta koje je dobio od Sesara, dok je Gospić u svom debitantskom nastupu zabio devet poena, koliko i Vučić, koji se cijelu utakmicu mučio s linije slobodnih bacanja (1/6).

Dojam je kako je Gorica ovaj dvoboj imala priliku prelomiti na svoju stranu, samo da je bilo malo više koncentracije i preciznosti u ključnim trenucima susreta.

Priliku za 'popravni' prije kratke Božićne i Novogodišnje pauze imat će na vrućem gostovanju kod Alkara u Sinju.

Na ljestvici se Split sada izjednačio s Goricom na osam pobjeda i četiri poraza, no, Žuti su u prednosti jer su slavili već u dva međusobna ovosezonska susreta. 

 

Podijeli