Novosti Sport Događanja

U Vukovini otvoreno igralište s umjetnom travom, Ačkar najavio takva igrališta i za druga naselja

11.09.2021. / Maja Peranić

Na radost svih mještana Vukovine, posebice malih i velikih nogometaša NK Ban Jelačić, to je naselje dobilo igralište s umjetnom travom. Sinoć je ondje odrađen prigodni trening, travu su isprobali članovi kluba, a na terenu im se pridružio i gradonačelnik Krešimir Ačkar kojem je pripala čast da igralište otvori.

-Prigodnom utakmicom je otvoreno igralište s umjetnom travom u Vukovini. Većina sredstava za uređenje terena osigurana je iz europskih fondova. Igrališta s umjetnom travom uređivat ćemo i u drugim velikogoričkim naseljima-poručio je gradonačelnik.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje igrališta s umjetnom travom je 450 000 kuna plus PDV od čega je 380 000 kuna sufinancirano iz sredstava Europske unije dok je ostatak osigurao Grad Velika Gorica.Iz kluba su uvelike zahvalni svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta, posebice Gradu i LAG-u Zrinska gora – Turopolje putem kojeg se došlo do sredstava EU fondova.

-Jako smo zadovoljni jer sve što je novo je lijepo i koristit će nam u našem radu. Zahvaljujemo od srca Gradu Velikoj Gorici i svima koji su bili uključeni kako bismo dobili ovo igralište. Posebno zahvaljujemo gospodinu Domagoju Ilečiću iz gradske uprave koji nam je puno pomogao svojim savjetima oko prijave projekta kao i LAG-u Zrinska gora Turopolje preko kojeg smo došli do sredstava EU fondova-rekao nam je predsjednik NK Ban Jelačić Vukovina, Saša Matejčić.

Igralište čini umjetni travnjak s rasvjetom, novim golovima i mrežama te zaštitnom ogradom, a bit će na korist 160 aktivnih članova kluba posebice onim najmlađima.-To je zapravo poligon za najmlađe. Iako će ga moći koristiti svi koji to žele, najviše će ovdje trenirati naši Prstići i Limači koji su se sa svojih treninga do sada vraćali blatnjavi, novo igralište olakšat će stoga puno toga i roditeljima naših polaznika-rekao je Matejčić.

Nakon jučerašnjeg otvorenja, mališani su se već jutros vratili na novi travnjak gdje odrađuju svoj subotnji trening kako bi bili spremni za nove sportske uspjehe.

Podijeli