Novosti Sport Događanja

Mali volonteri iz OŠ Vukovina pripremili košaru pisanica i slatkiša za korisnike pučke kuhinje Crvenog križa

02.04.2021. / Petar Brnada

Iako možda po godinama maleni, učenici 2. razreda osnovne škole Vukovina pokazali su da su itekako veliki kada je u pitanju briga o drugima. Kao pomladak Crvenog križa, klinci iz Vukovine danas su razveselili svoje odrasle kolege iz Crvenog križa pa im donijeli košaru pisanica i slatkiša koji se trenutno dijele korisnicima pučke kuhinje te im tako uljepšavaju blagdane.

-Riječ je o maloj grupi profesorice Melite Krkanić koja uči o Crvenom križu i o tome što mi radimo. U planu su nam i akcije po školama, ali nažalost sada ne možemo ništa organizirati radi epidemiološke situacije- rekla nam je ravnateljica velikogoričkog Crvenog križa Renata Deak, zahvalivši pritom malenim volonterima na prekrasnim poklonima.

Učenici- volonteri sami su oslikali pisanice i skuhali jaja koja će uoči Uskrsa stići u ruke korisnicima Pučke kuhinje. Kako doznajemo, slatkiše će dobiti i djeca, ali i oni odrasli kako bi si malo zasladili ove blagdanske dane.

Uz uskršnje poklone malih volontera iz Vukovine, korisnici Pučke kuhinje danas će dobiti i gotove obroke za Uskrs, odnosno za sva tri naredna dana.

Podijeli