°C 6

Gorica broji još šestero zaraženih, županija 59, u samoizolaciji razred iz V. Mlake i dva razreda iz Kravarskog

15.10.2020.

Petar Brnada

Područje grada Velike Gorice u posljednja 24 sata broji šest novih slučajeva zaraze, pokazuje jutrošnje izvješće županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Što se tiče cijele Zagrebačke županije, u odnosu na podatke od jučer oboljelo je 59 osoba (gradovi - 3 Samobor, 1 Sveta Nedelja, 9 Zaprešić, 3 Jastrebarsko, 6 Velika Gorica, 7 Ivanić-Grad, 11 Dugo Selo, 4 Vrbovec, općine - 4 Brdovec, 2 Marija Gorica, 2 Pušća, 1 Križ, 1 Brckovljani, 5 Rugvica), a 13 osoba je izliječeno. Jedna osoba iz Rugvice je preminula 9. listopada. Trenutno je aktivno 529 slučajeva.

Od 59 novooboljelih osoba 30 su kontakti prethodno oboljelih, 6 slučajeva je povezano s bolničkim ustanovama, 2 uz radna mjesta, dok je za 21 slučaj nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 142 osobe.

Iz Zagrebačke županije jutros su izvijestili i kako je samoizolacija propisana jednom razredu srednje škole u Dugom Selu, dva razreda osnovne škole u Kravarskom te po jednom razredu osnovnih škola na području Ivaničkog Graberja, u Velikoj Mlaki i Jastrebarskom.