Novosti Sport Događanja

Društveni centar Novo Čiče: Tražilo se mjesto više za radionice u sklopu projekta

28.08.2020. / Redakcija

Dan po dan, korak po korak i projekt Društvenog centra Novo Čiče već broji tri mjeseca od svog početka. Radno ljeto u Novom Čiču bilo je u znaku opremanja prostorija i početku radionica u sklopu projekta.

Svoje zadovoljstvo s razvojem aktivnosti u prva tri mjeseca ne krije Stipo Duvnjak kao jedan od glavnih aktera ispred KUD-a Novo Čiče. Projekt sufinanciran sredstvima Europske unijeiz Europskog socijalnog fonda je započeo svečanim potpisivanjem ugovora. Na samom početku provedbe oformljen je projektni tim za provedbu projekta koji čine predstavnici Kuda „Čiče“ Novo Čiče, kao nositelja projekta i predstavnici partnera Udruge ZAMISLI i Grada Velike Gorice.

- Kako bismo javnosti približili aktivnosti i najave događaja izrađena je web stranica na kojoj zainteresirana javnost može vidjeti sve detalje o provedbi projekta. Prvi javni događaj bila je „Početna konferencija“, svečano javno predstavljanje i prezentacija njegovih osnovnih elementima provedbe koja se održala 30.6.2020. godine u Društvenom centru Novo Čiče, a isti dan je održan i Okrugli stol s predstavnicima udruga i zainteresiranim mještanima iz lokalne zajednice. Na Okruglom stolu smo prezentirali mogućnosti uključivanja korisnika u projekt i što im sve projekt može pružiti, kao i aktivnosti u koje se mogu uključiti. Kako je samim projektom u prva dva mjeseca planirana prilagodba prostora u javnom vlasništvu u kojoj se organiziraju odobrene projektne aktivnosti, težište rada je bilo na adaptaciji prostora za provedbu aktivnosti i nabavi opreme potrebne za njihovu uspješnu realizaciju. Kroz prva dva mjeseca kompletno su uređene dvije prostorije za provedbu aktivnosti, a posebno smo ponosni na izrađenu rampu za potrebe nesmetanog pristupa osobama s invaliditetom-ispričao nam je Stipo Duvnjak.

Društvo je za potrebe realizacije projekta nabavilo opremu za provedbu tamburaških radionica, odnosno kupljeni su tamburaški instrumenti i kompletan audio razglas, računala za računalne radionice smo kupili računala, projektor i platno za prezentacije, uređena je garderoba s jednim velikim ormarom za odjeću i jednim manjim za obuću. Za plesačke radionice kupljen je novi dio narodnih nošnji. Za potrebe provedbe radionica veza i tkanja osigurani su tkalački stanovi, te pribor potreban za vez. Sve što je bilo planirano za ovo razdoblje je i ostvareno, a troškovi za opremu i adaptaciju iznosili su 260.000 kuna.

- Veseli nas da smo s provedbom radionica kroz šest programa započeli 1.8.2020. godine i da su sve aktivnosti popunjene, a neke su i iznad očekivanog broja korisnika koji je previđen projektom. Posebno raduje činjenica da smo uspjeli uključiti osobe starije životne dobi u pjevačke radionice, gdje je odaziv jako dobar, a kvaliteta pjevanja je i iznad očekivanja. Kroz razgovor s polaznicima radionica vidljivo je da je projekt donio kvalitetne nove sadržaje za život lokalnog stanovništva, posebno za osobe starije životne dobi gdje im je sada omogućeno da upotpune svoje slobodno vrijeme. Raduje i činjenica da se uključio velik broj polaznika iz susjedne općine Orle-kaže Duvnjak.

Voditelje projekta i polaznike posebno veseli novoizgrađena rampa za prilaz osoba s invaliditetom i nabavljena oprema koja će i nakon završetka provedbe projekta omogućiti nastavak provedbe i održavanje raznih aktivnosti za osobe s invaliditetom.

-Moram naglasiti kako imamo odličnu suradnju s Udrugom osoba s invaliditetom „Suncokret“, a tu je i veliki doprinos naše partnerske Udruge „ZAMISLI“-rekao nam je Duvnjak.

Dodatna društvena korist ovog projekta je i to što su tri osobe zaposlene na period od 22 mjeseca te su sklopljeni ugovori za provedbu programskih aktivnosti sa šest voditelja za koje su osigurana financijska sredstva zahvaljujući projektu. Veliki obol tu daju i voditeljica projekta Svjetlana Marijon i koordinator centra Mario Konić koji dobro poznaju tematiku i imaju znanja u provedbi sličnih projekata, što je olakšalo onaj "zamorni" dio posla, a to je dokumentacija.

-Sretni smo da je splet sretnih okolnosti povezao dobar tim suradnika na ovom projektu, a Velika Gorica kao partner daje svoj doprinos kao lokalna uprava koja ulaže u svoju zajednicu i prepoznaje potencijale u njoj-zaključio je Duvnjak.

Galerija slika

Društveni centar Novo Čiče: Tražilo se mjesto više za radionice u sklopu projekta Društveni centar Novo Čiče: Tražilo se mjesto više za radionice u sklopu projekta Društveni centar Novo Čiče: Tražilo se mjesto više za radionice u sklopu projekta Društveni centar Novo Čiče: Tražilo se mjesto više za radionice u sklopu projekta Društveni centar Novo Čiče: Tražilo se mjesto više za radionice u sklopu projekta Društveni centar Novo Čiče: Tražilo se mjesto više za radionice u sklopu projekta

Podijeli