°C 20

Fra Antun proslavio mladu misu u Vukovini

02.07.2020.

Ivana Ćurić

U župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u Vukovini u nedjelju, 28. lipnja, vjernici su mogli prisustvovati posebno svečanom događaju za župnu zajednicu. Bila je to mlada misa fra Antuna Radovanića iz Mraclina.

U nazočnosti velikog broja župljana, braće iz reda franjevaca konventualaca, članova svoje obitelji i drugih vjernika, fra Antun je prvu misu slavio pod svojim svećeničkim geslom “Jer kad sam slab, onda sam jak”, izabranim iz II. poslanice sv. Pavla Korinćanima.

U koncelebraciji s fra Tomislavom Glavnikom, vikarom provincije, i našim župnikom vlč. Sabolekom mladomisnik i nazočni zahvalili su Bogu na ovom daru. Prva je ovo mlada misa u Mraclinu nakon dugo vremena, dok je u župnoj crkvi mladu misu prije 6 godina slavio Ivan Vučak iz Starog Čiča, danas župnik u Krašiću.

-Nakon svete mise druženje je nastavljeno uz našu župnu crkvu gdje je obitelj Radovanić priredila prigodni domjenak, a mladomisnik se podružio s nazočnima uz zajedničku poruku: molimo jedni za druge, to je najbolji način da očuvamo zajedništvo, veliki dar Duha Svetoga-javlja Mraclin.hr.

(Foto: Snježana Hojan , Matija Kos)