°C 22

Vrhunski Simply Brass kvintet večeras pred velikogoričkom publikom!

03.06.2020.

Petar Brnada

Nakon spektakularnog otvaranja 14. Velikogoričkog brass festivala uz Los Caballerose večeras vas u Parku dr. Franje Tuđmana očekuje koncert SIMPLY BRASS kvinteta.

Kvintet SIMPLY BRASS djeluje od 2006. godine i do danas je održao niz zapaženih koncerata diljem Hrvatske i inozemstva. U izvrsnost njihovog muziciranja imala se prilike uvjeriti i velikogorička publika, tijekom gostovanja na jednom od Brass festivala, a svoj večerašnji koncert održat će s početkom u 20:30 sati.

Kvintet uspješno popularizira glazbu mnogih domaćih i stranih autora skladanu za takav komorni sastav. Program ansambla vrlo je raznovrstan. Sastoji se od izvornih djela suvremenih skladatelja i prerada za brass ansambl skladbi iz razdoblja baroka, klasike i romantizma te tradicionalnih crnačkih duhovnih pjesama, jazz-skladbi i popularnih melodija.

Ansambl je ostvario suradnju sa Simfonijskim puhačkim orkestrom Oružanih snaga RH, nastupajući na koncertima u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, kao i na Velikogoričkom brass festivalu. Uz kvintet nastupaju renomirani domaći i strani glazbenici (Allen Vizzutti, Jan Cober, James C. Lebens, Sebastián Gil Armas, Radovan Cavallin, Šimun Matišić i Mia Elezović).