°C 18

Novo Čiče: Krenula gradnja vatrogasnog doma, ugovor i za kulturni centar

29.04.2020.

Juraj Odrčić

Dugonajavljivani projekti za Novo Čiče - novi vatrogasni dom i edukativno kulturni centar, krenuli su u realizaciju. Mještani Novoga Čiča tako nakon novoizgrađene škole dobivaju dva nova objekta bitna za društveni život ovoga naselja, a na vidiku je i mogućnost da u javno-privatnom partnerstvu mjesto dobije i dječji vrtić. No, prije toga, upravo je započela gradnja vatrogasnog doma, a potpisani su i ugovori za kulturno edukativni centar.

- Nakon potpisanog Ugovora s Gradom Velika Gorica, započela je izgradnja novog vatrogasnog doma u Novom Čiču. Veselimo se početku, a nadamo se da ćemo našu vatrogasnu proslavu odnosno 130 obljetnicu DVD Novo Čiče proslaviti u novom domu - poručili su vatrogasci iz Novog Čiča zadovoljni da se nije odustalo od ovog važnog projekta za ovo naselje.

Kulturno edukativni centar smjestit će se u Etno naselju Novo Čiče, središtu mjesta, gdje je tijekom zime srušena stara neupotrebljiva građevina iz 1897. godine na čijem mjestu će istog izgleda niknuti novi objekt.

- Potpisan je ugovor o gradnji Edukativno kulturnog centra Novo Čiče. Ovim putem zahvaljujemo gradu Velika Gorica i gradonačelniku gospodinu Draženu Barišiću koji je uprkos ovim teškim i kriznim vremenima odlučio ispuniti svoja obećanja i pokrenuti gradnju centra - poručio je Stipo Duvnjak, predsjednik KUD-a Čiče, uz poruku kako "naš kraj na čelu s predsjednikom Mjesnog odbora Nikolom Šimcem i svima nama ponosni smo na ovaj dan".

Galerija slika

Novo Čiče: Krenula gradnja vatrogasnog doma, ugovor i za kulturni centar Novo Čiče: Krenula gradnja vatrogasnog doma, ugovor i za kulturni centar Novo Čiče: Krenula gradnja vatrogasnog doma, ugovor i za kulturni centar Novo Čiče: Krenula gradnja vatrogasnog doma, ugovor i za kulturni centar Novo Čiče: Krenula gradnja vatrogasnog doma, ugovor i za kulturni centar