°C 15

[VIDEO] Grupa GEA prvim autorskim albumom priziva sunce nakon kiše

30.03.2020.

Petar Brnada

Iako uvjeti nisu uobičajeni, naši glazbenici zadržavaju pozitivan stav i bore se kako najbolje znaju - pjesmom. Tako je grupa GEA prošlog tjedna s ponosom objavljuje svoj debitantski album.

„Još te mogu iznenaditi“ naziv je prvog studijskog albuma grupe GEA na kojem je, uz naslovni hit, još 10 pjesama koje su s odličnim uspjehom prošle provjeru publike i radijskih urednika.

Album objavljen pod okriljem Croatia Recordsa rezultat je višegodišnjeg glazbenog djelovanja benda koji ne zna za neradni vikend, a tu kreativnu i neumornu ekipu čine: vokali Igor Drvenkar i Marijana Filipan, gitarist i autor Neno Kos, basist Neven Banfić, klavijaturist Dario Sinjeri te bubnjar Branko Jemrić.

-Najavni singl albuma je pjesma „Kiša“ čija vedra melodija i optimističan tekst daju nadu u ovo vrijeme kada pitanja imamo puno, a odgovora malo. Radi se o obradi hita legendarne grupe Crno perje čiji se izvorni tekst prvi put u cijelosti pojavljuje u Geinoj verziji- otkrivaju iz grupe GEA.

Autor pjesme Neno Kos napisao je još nekoliko uspješnica s albuma, među njima i duet s Ivanom Marić „Samo poželi“ koji je tjednima bio u vrhu svih radijskih top lista. Sve pjesme s albuma pisali su i producirali eminentni glazbenici: Ante Pecotić, Igor Ivanović, Branimir Mihaljević, Marko Vojvodić, Antonija Šola, Mihael Blum, Bojan Šalamon Shalla, Daniel Galar, Davor Petrović i Igor Drvenkar.

Videospot za pjesmu „Kiša“ snimljen je u režiji Marko Zeljković i Igora Ivanovića, a zanimljiv styling benda osmislio je Ivan Friščić.

Album grupe GEA s hitovima „Još te mogu iznenaditi“, „Samo poželi“, „Kiša“, „Ti si ona koju tražim“, „I to će proći“, „Želim ti“ i drugima, u digitalnom i fizičkom izdanju u prodaji je od 20. ožujka.