°C 20

Zagreb film festival stiže i u Kino Gorica: Čekaju vas obiteljska avantura i humoristična drama

06.11.2019.

Petar Brnada

Ove godine Zagreb Film Festival obilježava 17 godina postojanja. Oko stotinu filmova u dvanaest filmskih programa prikazat će se na osam lokacija u Zagrebu, a u sklopu programa ZFF putuje tijekom studenog, dio programa bit će prikazan i u 20 hrvatskih gradova.

U sklopu ovogodišnjeg Zagreb film festivala i programa ZFF putuje, u Kinu Gorica će 17. studenog biti prikazana dva filma. Riječ je o dva dugometražna filmska naslova; estonsku obiteljsku avanturu EIA I SOVE te humorističnu dramu MLIJEKO, islandskog redatelja Grímur Hákonarsoa, koji kritika uspoređuje s kino uspješnicom „Tri plakata izvan grada“.

Kulturna zaklada Estonije filmu EIA I SOVE dodijelila je posebnu nagradu te nagrade za najbolju glumicu i skladatelja.

Riječ je o obiteljskoj pustolovini iz Estonije, koja donosi priču o sasvim drugačijem duhu božićnih praznika. Mlada Eia provodi zimske praznike na tajnovitoj farmi gdje će tek otkriti da je pred njom izazov spašavanja lokalne šume i svih njenih bića. EIA I SOVE možete pogledati od 18:30 sati.

Što se tiče drame/komedije Mlijeko, Nakon tragičnog gubitka, Inga se odjednom nalazi u situaciji za koju se čini da nema izlaza: sama u vodstvu velike mliječne farme, do grla u dugovima i suočena s korupcijom u svom okrugu. Kroz dramatičnu situaciju, redatelj nas vodi s puno humora… Projekcija je na rasporedu u 20:30 sati.