°C 25

Grad Velika Gorica izgubila dio svog teritorija?

09.08.2019.

Romana Šimek

Iz goričkog GLAS-a obratili su se javnosti kako bi ukazali na zanimljiv problem, koji do sada nije bio predmet rasprave. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

U Republici Hrvatskoj zakoni se mogu mijenjati jedino u Saboru, a GLAS-u Velike Gorice nije poznato kada je došlo do promjene Zakona o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj i time se smanjilo područje Grada Velike Gorice.

Naime, ako se vozite Istočnom obilaznicom primijetit ćete kako na rasvjetnim stupovima od Domovinskog mosta pa do skretanja u Zračnu Luku Franjo Tuđman vijore zastave Grada Zagreba, a radi se o području Grada Velike Gorice.

S obzirom na to da se radi o teritoriju Grada Velike Gorice zašto svi korisnici Istočne obilaznice i Zračne luke ne bi znali kako se zračna luka nalazi na teritoriju Grada Velike Gorice?  I to je jedan od načina promoviranja vlastitog grada.

-Ako žetončići u Saboru Republike Hrvatske nisu izmijenili Zakon, pitamo zašto se iz Grada Velike Gorice do sada nije reagiralo na ovu situaciju. Veselimo se budućim vožnjama Istočnom obilaznicom kada ćemo moći vidjeti zastave Grada Velike Gorice (a možda i pokoju sliku turopoljskih znamenitosti)- poručuju iz goričkog GLAS-a.