°C 23

Dvije večeri bluesa i rocka: Stižu Zdenka Kovačiček, Steve Morgans, Tony Lee King, Sky Groove…

06.06.2019.

Petar Brnada

Velikogorička festivalska sezona ide dalje. Nakon VG Festa i VG Brassa koji su 'razbudili' Goričane stiže nam još jedan- VG BRC- gorički blues, rock i country festival koji će se održati ove subote i nedjelje.

Glavni organizator cjelokupne manifestacije koja će okupiti velika imena domaće blues i rock scene je Miroslav Giljanović Fix koji je prvi VG BRC (tada VG Blues Country Rock Party) festival organizirao u Parku Franje Tuđmana još 2013.godine, kad je okupio najpoznatija imena goričke glazbene scene. Nositelj programa je velikogorički sastav The Changes.

VG BRC ove godine seli na terasu caffe bara Ledana, a u dva dana vikenda, subotu 8. i nedjelju 9. lipnja, čeka vas prava glazbena, ali i gastro poslastica koju ne smijete propustiti, kažu iz Turističke zajednice uz napomenu da je ulaz besplatan.

Subotnje izdanje ugostit će Zdenku Kovačiček, Stevea Morgansa, Ritam ulice, Route 66 i VIS Nazaret, dok će se u nedjelju na pozornici izmijeniti Steve Morgans, Tony Lee King & Stones Tribute Band, Kazališni Band, Dražen Mišerić Mungos i Sky Groove. Oba nastupa krenut će u 17 sati, a potrajat će sve do 23 sata.

-Cilj je stvoriti suvremenu glazbenu sliku Velike Gorice, čemu osim domaćina uvelike pridonose gosti različitih glazbenih izričaja iz cijele Hrvatske- ističe umjetnički ravnatelj festivala Tony Lee King koji dodaje kako su mnogi eminentni glazbenici, poput Lele Kaplowitz, Eduarda Jimmyja Matešića, Riste Ibrića, već nastupali na ovom Festivalu.

Foto: TZVG