°C 20

Serija provala u vikendice u Dubrancu, iz dvorišta u V. Buni ukrali pet motornih pila

24.05.2019.

Petar Brnada

Velikogorička policija u ovom je mjesecu evidentirala čak tri provale u vikendice koje se nalaze na području naselja Dubranec. Dvije od njih rezultirale su većom materijalnom štetom dok je u slučaju treće lopov pobjegao bez plijena.

Nepoznati lopov, ili više njih, najveću su štetu pričinili provalom koja se dogodila od 4. do 22. svibnja. Naime, u tom periodu provaljeno je u kuću koja senalazi u vlasništvu 74-godišnjeg muškarca iz Zagreba, a iz koje je lopov izvršio krađu jedne 'flekserice', 'trimera' za šišanje grmlja, motorne pile, aparata za varenje, ručnog cirkulara te jedne plinske boce nakon čega se udaljio u nepoznato.

Iz PP Velika Gorica kazali su da se šteta cijeni na 4000 kuna.

Još jedna provala dogodila se tijekom noći s 22. na 23. svibnja, u vremenu od 18 do 17 sati, kada je na meti bila vikend kuća 75-godišnje žene s područja Zagreba.

-Nepoznati počinitelj prišao je ulaznim vratima vikend kuće gdje je uporabom alata polomio bravu te ušao u unutrašnjost. Tom prilikom izvršio je krađu dvije plinske boce, električnih škara za šišanje živice i električnog kabla, a potom izašao van te iz pomoćnog objekta otuđio dubinsku pumpu za vodu- izvijestili su iz goričke policije dodavši da procijenjena šteta iznosi više od 2000 kuna.

I naposljetku, u vremenskom razdoblju od 11. do 8. svibnja izvršen je i pokušaj provale u još jednu vikendicu koja je u vlasništvu 61-godišnjeg muškaraca koji također ima prebivalište u Zagrebu.

-Očevidom je utvrđeno da je lopov i u ovom slučaju polomio cilindričnu bravu, ušao u vikendicu te ispremetao stvari no udaljio se u nepoznati ništa ne otuđivši- kazali su iz PP Velika Gorica.

Velikogorička policija zabilježila je i jednu provalu u auto-prikolicu koja se u Velikoj Buni dogodila tijekom noći sa 17. na 18. svibnja.

U vremenu od 16 do 11:30 sati nepoznati počinitelj prišao je sa stražnje strane obiteljske kuće u Ulici Turopoljsko-posavskog odjela gdje se nalazila parkirana auto-prikolica.

Tu je lopov prikladnim alatom nasilno otvorio prikolicu te iz unutrašnjosti otuđio pet motornih pila te prouzročio štetu od 16 tisuća kuna.