°C 23

Turopoljski ručak GLAS-a, cvijeće MOST-a povodom Majčinog dana

13.05.2019.

Petar Brnada

Građansko-liberalni savez (GLAS) Podružnice Velika Gorica u subotu je organizirao akciju pod nazivom "Turopoljski doručak za europski stol" prilikom koje su aktivisti GLAS-a ponudili građanima doručak sastavljen od tradicionalnih turopoljskih proizvoda kao što su sir i vrhnje, čvarci i domaća sirnica.

Tom prigodom sa Velikogoričanima i Velikogoričankama družili su se Anka Mrak Taritaš, Diana Topčić-Rosenberg i Jozo Radoš, kandidati GLAS-a na listi Amsterdamske koalicije, ali i saborski zastupnik GLAS-a Goran Beus Richembergh i Stela Svračak, predsjednica GLAS-a Velike Gorice.

-Na europskom stolu posluženi su čvarci, sir i vrhnje, špek, krvavice, zlevanka, turopoljska pita s gljivama te kolači. Turopoljske gastro tradicije su europske tradicije- objavio je Goran Beus Richembergh na svome Facebook profilu.

Kako su poručili iz stranke, bila je to akcija kojom se GLAS Velike Gorice pridružuje kampanji Amsterdamske koalicije sa željom promoviranja proizvoda Turopolja kao područja koji može imati ekološku poljoprivredu i tako se pozicionirati kao prepoznatljiva regija u Hrvatskoj. 

I dok su se članovi GLAS-a s građanima družili u subotu, nedjelja je bila rezervirana za aktivnosti MOST-a NL Velika Gorica koji su pritom obilježili Majčin dan.

-Članovi i simpatizeri Most-NL Velika Gorica ovim su lijepim povodom i još ljepšom gestom htjeli osvijestiti građane o važnosti obitelji i neponovljivoj ulozi majki, žena i sestara u našim životima i našem društvu podizanjem razine razumijevanja i komunikacije među članovima naše zajednice- poručili su iz MOST-a.

Susretu s građanima prisustvovali su i kandidati MOST-a na izborima za EU parlament, saborska zastupnica Sonja Čikotić i jedini kandidat iz turopoljskog kraja, dr. Ivan Bekavac.