Novosti Sport Događanja

Prijave na Exposure music festival još samo do nedjelje

19.02.2019. / Petar Brnada

Organizatori Exposure music festivala, od milja nazvanog „Glazbeni Stonehenge“, podsjećaju sve zainteresirane kantautore kako su prijave za ovogodišnje, sedmo izdanje festivala, moguće još samo do nedjelje, 24. veljače.

Za sve one koji ne znaju, riječ je o interaktivnom showcase festivalu koji okuplja najbolje od međunarodne kantautorske scene. Od svojeg početka pa do sada Exposure music festival etablirao se kao najveći europski open air singer songwriter festival koji je zainteresirao kako domaću tako i stranu publiku, a nadolazeće sedmo izdanje EMF-a održat će se 14. i 15. lipnja 2019. godine na -Ranchu Kurilovec, prekrasnoj lokaciji u neposrednoj blizini Velike Gorice.

-Uz već najavljene izvođače poput Shanea O'Fearghaila i Milana Kosanovića koji će se na ovogodišnjem EMF predstaviti zahvaljujući suradnji s partnerskim festivalima, te izvođače čija će imena uskoro biti otkrivena, a nastupit će poziv organizatora, EMF je otvorio vrata i svim zainteresiranim kantautorima i kantautoricama koji bi željeli postati dio ovog jedinstvenog glazbenog kruga. Sve što je potrebno, osim posjedovanja autorskih pjesma, je prijaviti se na EMF natječaj koji je otvoren do 24. veljače 2019.- poručuju organizatori.

Pripremite minimalno pet pjesama

Što se tiče uvjeta natječaja, prijaviti se može svatko tko je autor skladbi koje izvodi i živi bilo gdje u svijetu, a na festivalu isti/a mora izvesti minimalno pet pjesama u trajanju preko tri minute.

Kantautor/ica može nastupiti u pratnji maksimalno jednog instrumentaliste, a svoj nastup održat će na jednoj pozornici, uz jedan instrument.

Kada je riječ o prijavi ona treba sadržavati ime i prezime, grad, državu te umjetničko ime ukoliko ga koristite.

Uz to je potrebno poslati tri pjesme u mp3 formatu ili linkove za Youtube, Soundcloud, Myspace, Facebook ili gdje god se mogu preslušati vaša autorska djela, ali i kratku biografiju (ne više od jedne A4 stranice) u Office 97 formatu te fotografiju (osobni portret) u što boljoj rezoluciji koja će biti korištena za promociju.

Organizatori dodaju da u prijavi trebate priložiti i popis posebne opreme koja vam je potrebna na pozornici te bilo koje dodatne informacije (ukoliko imate izdavača, a isti propisuje posebne uvjete oko vaše izvedbe mole Vas da i to navedete u prijavi).

Isključivo autorske pjesme

Svakako nemojte izostaviti svoj broj telefona s naznakom imate li Viber ili sličnu aplikaciju preko koje se može komunicirati, popis pet pjesama koje ćete izvesti na festivalu (za njih će biti plaćena pristojba ZAMP) pri čemu organizatori poručuju da to moraju biti isključivo vaše autorske pjesme, te na kraju i okvirni iznos putnih troškova do Velike Gorice.

Ukoliko ste izabrani organizator će vas kontaktirati između 24. veljače i 01. ožujka, pa vas mole da provjerite e-mailove, jer ako ne uspiju stupiti u kontakt s vama do 01. ožujka, smatrat će da ste odustali od nastupa.

U slučaju da budete izabrani za nastup na festivalu svi troškovi koji uključuju spavanje, hranu, piće i prijevoz bit će pokriveni, odnosno refundirani od strane organizatora festivala.

Žiri festivala izabrat će koji kantautori/ce će nastupiti 14. i 15. lipnja 2019. u Velikoj Gorici, a imena izabranih izvođača 4. ožujka bit će objavljena putem službene Facebook stranice Exposure music festivala gdje su također objavljeni i svi uvjeti i detalji natječaja.

Foto: Emanuela Tomino

Podijeli