°C 12

Maraton klub skupštinom zaključio uspješnu sportsku godinu

10.01.2019.

Petar Brnada

U prostorijama Gradske sportske dvorane u srijedu je održana Godišnja skupština Maraton kluba Velika Gorica na kojoj su istaknuti najveći uspjesi u protekloj godini, ali i najavljeni planovi i projekti za 2019. godinu.

Sjednicu su predvodili predsjednik Kluba, Darko Batković, dopredsjednik Kluba, Franjo Gavranović, i tajnik Kluba, Bruno Škrinjarić, a Izvršni odbor prezentirao je rezultate Kluba u 2018. godini kao i planove rada za tekuću godinu.

Među važnijim atletskim rezultatima posebno se ističu prvo mjesto Tene Petračić na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u krosu čime je postala i državna prvakinja, prvo mjesto Hane Tašaković na Krosu sportskih novosti u kategoriji četvrtih razreda, te pobjednička postolja za Tenu Petračić na utrci od 600m i Nine Vuković na utrci od 1500m na finalu Hrvatske atletske lige sjever.

Uz navedene uspjehe Tena Petračić ujedno je odnijela i vrijedno priznanje za “Nadu godine” na dodjeli nagrada za najbolje velikogoričke sportaše u 2018.

-U 2019. Klub nastavlja sa svim redovitim projektima: Atletska škola, program Život u pokretu, Turopoljska trka, Dječji jesenski kros, Turopoljska liga trčanja, Turopoljska fašnička trka te Sretna trka. Plan rada i financijski plan za 2019. su jednoglasno usvojeni- poručili su iz Maraton kluba.

U Klubu su izrazili zahvalu Zajednici športskih udruga grada Velika Gorica, Gradu Velika Gorica, Zagrebačkoj županiji, Zajednici sportskih udruga i saveza zagrebačke županije, Turističkoj zajednici grada Velika Gorica, DVD-u Turopolje, Gradskom društvu crvenog križa grada Velika Gorica te brojnim drugim suradnicima i pokroviteljima na dosadašnjoj suradnji te se nadaju nastavku iste u budućnosti. -Ipak, izražavamo želju za većom koordinacijom i ažurnošću svih lokalnih nositelja politika i suradnika oko organizacije Turopoljske trke i Dječjeg jesenskog krosa. Zahvaljujemo i sponzoru koji želi ostati anoniman za pomoć oko izrade i financiranja klupske navijačke zastave- kazali su iz Kluba.

Foto: MK Velika Gorica