Novosti Sport Događanja

Motoristi i biciklisti pod povećalom policije

18.07.2017. / Ivana Ćurić

U srijedu, 19. srpnja, na području Policijske uprave zagrebačke provodit će se Akcija nadzora vozača motocikala, mopeda i bicikala.

Akcijom je predviđeno provođenje mjera kojima bi se povećala razina sigurnosti u prometu, s ciljem sprječavanja najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima motocikala, mopeda i bicikala.

Posebna pozornost će se obratiti na prekršaje nepropisne brzine motocikala, nekorištenje zaštitne kacige vozača i putnika, isteka važenja prometne dozvole, neregistriranih vozila, upravljanje prije stjecanja prava, upravljanje bez kategorije, neisticanje ili nepropisno isticanje registarskih pločica, tehničku neispravnost i ostalo.

-S obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu, kao i sve češće sudjelovanje biciklista u prometnim nesrećama, posebna pozornost posvetit će se i prekršajima koje čine vozači bicikala, kao što su vožnja po nogostupu, nekorištenje biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru, nekorištenja ispravnih i propisanih uređaja i opreme, nekorištenja svjetala u prometu tijekom noći ili u uvjetima smanjene vidljivosti i ostalo-javljaju iz PUZ-a.

Također će se sankcionirati vožnja i parkiranje po biciklističkim površinama drugih skupina vozila – kretanje motocikala po biciklističkim trakama i drugi prekršaji koji ugrožavaju promet biciklista.

Podijeli