Novosti Sport Događanja

Do 50 tisuća kuna potpore za očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta

06.07.2017. / Ivana Ćurić

Razvojna agencija Velika Gorica obavještava kako su otvoreni javni pozivi Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta za dodjelu sredstava u Programu „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta" te „Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo“.

Sredstva iz programa za očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta namijenjena su za ulaganje u unaprjeđenje poslovanja, unaprjeđenje proizvodnje, u razvoj novih proizvoda i/ ili usluga, prilagodbu, unaprjeđenje i poboljšanje poslovnog i proizvodnog prostora, uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete, upravljanje i zaštita intelektualnog vlasništva, marketinških aktivnosti i ulaganje za izlazak na nova tržišta.

Najviši iznos potpore koji se može dobiti je 50.000 kuna, a najniži 10.000kuna, a prijave se zaprimaju isključivo do 31. srpnja 2017. godine.

Više informacija o ovom natječaju potražite OVDJE.

Sredstva su namijenjena i za obrazovanje u 2016. i 2017. godini za obavljanje vezanih obrta i ishođenje dozvole (licencije) za izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja u 2016. i 2017. godini. Odobravaju se u visini do 80% od iznosa opravdanih troškova. Javni poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima te fizičkim osobama.

Poziv je otvoren do iskorištenja sredstava ili najkasnije do 10. studenog 2017. godine, detalje pronađite OVDJE.

Podijeli