°C 20

Kup svetog Josipa Radnika prvi put i za vatrogasnu mladež

18.04.2017.

ivana

Praznik rada ili dan Svetog Josipa Radnika u mjestu Turopolje ujedno je i dan Mjesnog dobora, a već petu godinu zaredom tada će se održati i vatrogasno natjecanje koje je dobilo naziv po imenu ovog sveca, zaštitnika mjesta.

Vatrogasno natjecanje organizira se za pomladak, djecu od 6 do 12 godina i po prvi puta za vatrogasnu mladež. Na asfaltiranoj površini kod Vatrogasnog doma djeca će se natjecati u vježbi s brentačama. Prijave ekipa zaprimat će se od 9 do 10 sati, natjecanje starta u 10, a proglašenje se očekuje u 13 sati. U 14 sati počinje natjecanje mladeži.

Vatrogasne ekipe sudjelovanje mogu prijaviti putem mobitela 091/6358-002 (tajnik: Jasmina Dolački) ili na e-mail dvdturopolje@yahoo.com. Kotizacija iznosi 250 kn po ekipi, a za sve natjecatelje osiguran je ručak (ćevapi i sok). Oni koji osvoje jedno od prva tri mjesta osvojit će pehare i medalje, a najbolja ekipa i prijelazni pehar.

-Prošle godine samo u kategoriji djece nastupilo je 320 natjecatelja, a ove godine proširili smo natjecanje i na kategoriju mladeži, pa se očekuje i mnogo veći broj natjecatelja. Kup sv. Josipa Radnika u Turopolju, jedno je od većih natjecanja za djecu i mladež na širem području-rekao je zapovjednik DVD-a Turopolje Patrik Čunčić.