°C 23

Radionica na kojoj kuhate ono što uberete

28.03.2017.

Juraj

U subotu 8. travnja u 10 sati na recikliranom imanju Udruge Zmag u Vukomeriću održat će se radionica "Jedemo što uberemo".

-Napokon je stiglo proljećea s njime i fino samoniklo jestivo bilje. Prošetat ćemo se poljem i šumom na Vukomeriću, te svu pažnju usmjeriti na divlji hmelj, mlade izdanke paprati i nezaobilazni medvjeđi luk-stoji u opisu radionice.

 Jeste li znali da se medvjeđi luk zove tako jer medvjedi nakon zimskog sna prvo jedu ovu proljetnu biljku, kako bi pročistili želudac, crijeva i krv? Tako i nama tijelo žudi za nečim svježim, a dobro dođe i čišćenje organizma nakon duge zime. Osim medvjeđeg luka na putu prema šumi, brat će se mladi izdanci divljeg hmelja i paprati, koje se još od davnina smatraju pravom poslasticom.

Na radionici možete naučiti: što trebamo uzeti sa sobom u berbu, kako prepoznati ove tri biljke, saznati zanimljivosti vezane uz njih (ljekovitost, porijeklo, uzgoj) i na kraju isprobati super recepte.

Edukativna šetnja završit će slasnim ručkom, cijena radionice je 200 kn, a prijaviti se možete OVDJE.

Voditeljica radionice je Sendy Osmičević koja je magistrirala Urbano šumarstvo, zaštitu okoliša i prirode. Završila je 72-sati tečaj permakulture i permakulturnu akademiju, te odradila stručno osposobljavanje u ZMAG-u. Od 2017. u ZMAG-u radi kao koordinatorica programa za hranu, te kao voditeljica sjemenarskih i vrtnih aktivnosti, a sakupljanje samoniklog jestivog bilja joj je hobi.