Novosti Sport Događanja

Čelnici turističkih zajednica s područja Zagrebačke županije dobili potvrdu edukacije „Održivost i sigurnost u turizmu”

11.06.2024. / Redakcija

Na velikogoričkom Veleučilištu u ponedjeljak 10. lipnja podijeljene su potvrde polaznicima edukacije „Održivost i sigurnost u turizmu”, koju je Veleučilište, u suradnji s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije, provelo u ožujku ove godine.

Na edukaciji je sudjelovalo 15 polaznika, čelnih osoba turističkih zajednica gradova i općina s područja Zagrebačke županije.

Edukacija je bila podijeljena u dva dijela. Prvi dio je proveden sredinom ožujka u prostorima Veleučilišta Velika Gorica dok se drugi dio odnosio na izradu samostalnih radova koji su prezentirani na Danima kriznog upravljanja održanim krajem svibnja u Termama Tuhelj.

Cilj edukacije je bio osposobiti polaznike za suvremeno upravljanje turizmom te steći sposobnost strateškog razumijevanja i primjene održivih načela u turističkom sektoru, razviti analitičke sposobnosti za procjenu upravljačkih strategija te efikasno surađivati s lokalnim zajednicama i dionicima imajući u vidu sigurnosne aspekte i moguće krizne situacije.

Potvrde o završetku edukacije polaznicima su uručile v. d. dekana dr. sc. Tamara Čendo Metzinger, prodekanica za znanost prof. dr. sc. Sanja Kalambura i direktorica TZ Zagrebačke županije Ivana Alilović.

(Foto: Veleučilište Velika Gorica)

 

Podijeli