Novosti Sport Događanja

Luka Čučuković ponovno na tronu: "Fizička sprema nama vatrogascima je jako važna"

11.06.2024. / Redakcija

Mladi vatrogasni operativac DVD-a Novo Čiče, Luka Čučuković, ponovno je na tronu. U subotu je sudjelovao na 1. vatrogasnoj utrci Sveta Nedjelja od 5,5 kilometara koju je prošao za 22 minute i devet sekundi te osvojio prvo mjesto u kategoriji 20 – 29 godina.

-Ovo je peta utrka u Vatrogasnoj trkačkoj ligi ove godine. Do kraja godine još će biti sedam utrka, a sedma će biti penjanje po stubama – kazao nam je Luka.

Da je najbolji trkač u svojoj kategoriji pokazuju i rezultati. Od pet utrka osvojio je četiri prva mjesta.

-Petu medalju nisam osvojio jer nisam išao na utrku u Dubrovnik- sa smijehom nam odgovara Luka.

U Svetoj Nedelji ukupno je osvojio četvrto mjesto.

-Starija ekipa u M30 i M40 kategorijama ima triatlonaca koji su jako brzi koji su čak za dvije do tri minute „skinuli” moje vrijeme” - naglašava Luka koji se za utrke priprema pet dana u tjednu u Maraton klubu Velika Gorica.

Upravo mu ta spretnost i snaga jako pomaže prilikom vatrogasnih intervencija.

-Vatrogasci bi trebali biti što više fizički spremni posebno prilikom teških i dugotrajnih intervencija. Prošle godine u srpnju nas je pogodilo jako nevrijeme pa smo odlagali teške grane, tu je fizička spremnost jako važna – ističe Luka i naglašava da prilikom intervencija za vrijeme požara vatrogasci koriste tešku zaštitnu opremu, dišne aparate pa je aerobna sposobnost jako važna. Vatrogasci trebaju imati smireno disanje da bi trošili manje zraka – objašnjava nam Luka, koji je za vatrogasca osposobljen prije dvije i pol godine kada je imao 18, a ispit za vatrogasca 1. klase položio prošle godine.

-Član DVD -a sam već 14 godina, od malena, a svoje vještine sam stekao na raznim vježbama i prije polaganja ispita – objašnjava nam Luka.

Ljubav prema vatrogastvu naslijedio je od oca, zamjenika zapovjednika DVD-a Novo Čiče, a ljubav i vještinu trčanja naslijedio je od majke.
Luka je, uvjereni smo, na ponos svojim roditeljima. Naš mladi sugrađanin može nam svima biti primjer kako dobrovoljno djelovati u lokalnoj zajednici i pružiti potporu kada je to potrebno.

Galerija slika

Luka Čučuković ponovno na tronu: "Fizička sprema nama vatrogascima je jako važna" Luka Čučuković ponovno na tronu: "Fizička sprema nama vatrogascima je jako važna" Luka Čučuković ponovno na tronu: "Fizička sprema nama vatrogascima je jako važna" Luka Čučuković ponovno na tronu: "Fizička sprema nama vatrogascima je jako važna" Luka Čučuković ponovno na tronu: "Fizička sprema nama vatrogascima je jako važna" Luka Čučuković ponovno na tronu: "Fizička sprema nama vatrogascima je jako važna"

Podijeli