Novosti Sport Događanja

Petek na Gorice ugostio finalistice izbora za Miss sporta Hrvatske: Djevojke su upoznale tradiciju turopoljskog kraja

10.06.2024. / Damir Žbulj

Velika Gorica će u idućeg mjeseca biti središte sporta i ljepote, jer će naš grad biti domaćin spektakularnom izboru za Miss sporta Hrvatske. Završen je finalni 'casting', a 11. srpnja u dvorani Pučkog otvorenog učilišta saznat ćemo koja djevojka je ponijela lentu...

Petek na Gorice, koji se u ovoj modernoj inačici kod Muzeja Turopolja održava svakog prvog petka u mjesecu, bio je idealna prilika da se dio djevojaka upozna s tradicijom našeg kraja, ali i prilika za kušanje i kupovinu proizvoda domaćih OPG-ova poput štrukli, pita, kolača, kobasica, ali i kupnju unikatnih rukotvorina koje izrađuju razni obrti i društva žena.

Cure su uživale u delicijama našeg kraja...

"Među finalisticama imamo predstavnice atletike, gimnastike, nogometa, odbojke, plesa, rukometa, sinkroniziranog klizanja, akrobatskog rock & rolla, kickboxinga i karatea. Gledateljima i žiriju sportašice će se predstaviti u nekoliko izlazaka, a posebno će biti zanimljiv talent show. U 45 sekundi finalistice će osmisliti koreografiju s kojom će predstaviti sport koji treniraju te time pokazati i svoju kreativnost. Osim talent showa sportašice će izaći u sportskoj odjeći Body feeling, kupaćim kostimima Pletix uz koje će se nositi sunčane naočale Prooptika, večernjim haljinama Mistic Exclusive te malim crnim haljinama uz koje će se nositi nakit Prahir," poručili su organizatori izbora.

Prvu Miss sporta Hrvatske dobili smo još davne 1992. godine, a lanjska pobjednica je Korina Sajko, atletičarka zagrebačkog Agrama.

"Cure će se, osim za titule pobjednice, nadmetati za sjajne nagrade. Tako će nova Miss sporta Hrvatske dobiti trogodišnju stipendiju veleučilišta Aspira, smjer sportski menadžment, a tu su još pokloni Jana Nails i Tiens Europe GmBH."

Djevojke će se u našem gradu okupiti četiri dana prije samog izbora u Pučkom otvorenom učilištu, a vrijeme će u Velikoj Gorici iskoristiti za upoznavanja, druženje, uvježbavanje koreografija i izlazaka te promociju turopoljskog kraja.

Podijeli