Novosti Sport Događanja

Nakon uređenja puta prema jezeru Čiče najavljeni novi radovi

20.05.2022. / Redakcija

Završeno je uređenje puta koji prolazi uz južnu stranu jezera Čiče od trgovačkog centra kod veterinarske stanice do ulaza na jezero Čiče. Kao i na početku radova, vrijednim 200 tisuća kuna kojim se uredilo oko kilometra staze, danas su na jezeru bili gradonačelnik Krešimir Ačkar i predsjednik ŠRU Odra Ognjen Cahun.

- Od samoga grada do jezera Čiče građani sada mogu sigurno, pješke ili biciklom, koristiti ovaj prolaz. Tu je bio niz divljih deponija koji su uklonjeni, a nastavit ćemo s uređenjem okoliša gdje ćemo postaviti koševe za smeće, klupice za odmor, i s udrugom ŠRU Odra ići u malčiranje ovih obala kako bi pogled s puta prema jezeru bio puno ljepši - rekao je danas na jezeru Čiče gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Staza se već sada počela koristiti na putu od Velike Gorice prema jezeru i Novome Čiču, a prisutnost ljudi na ovome putu pomoći će i u smanjenu divljih deponija koji se pojavljuju. Športsko ribolovna udruga Odra, koja upravlja vodama našega kraja, najavila je i daljnje uređenje na ovom prostoru.

- Kroz radne akcije naše ribolovne udruge, koja broji 800 članova, krenut ćemo s malčiranjem i micanjem korova da se jezero što više otvori da se naprave ribolovne pozicije i male plaže za odmor. Zadržat će se postojeća stabla, a planira se i dodatna sadnja kako bi se cijela vizura ovoga jezera promijenila dok se ne završi kompletna sanacija jezera predviđena prostornim planom – rekao je Cahun.

Korak po korak, život se vraća na jezero Čiče.

Podijeli