Novosti Sport Događanja

Budimir i Brozović na Dalićevom popisu za Ligu nacija

18.05.2022. / Damir Žbulj

Velikogoričanin Ante Budimir i Okujac Marcelo Brozović pozvani su za okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije za predstojeće utakmice u novoj sezoni Lige nacija protiv Austrije (Osijek, 3. lipnja), Francuske (Split, 6. lipnja), Danske (Kopenhagen, 10. lipnja) i Francuske (St. Denis, 13. lipnja).

Budimir je u fantastičnoj formi, redovito zabija golove za svoju Osasunu, dok je Brozović glavna karika Intera u osvajanju talijanskog Kupa i borbi za naslov prvaka Italije u dresu milanskog Intera.

Na popisu izbornika Zlatka Dalića su vratari Dominik Livaković (Dinamo), Ivica Ivušić (Osijek), Nediljko Labrović (Rijeka), braniči Domagoj Vida (Bešiktaš), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Duje Ćaleta-Car (Olimpique de Marseille), Josip Juranović (Celtic), Joško Gvardiol (RB Leipzig), Borna Sosa (Stuttgart), Marin Pongračić (Borussia Dortmund), Josip Stanišić (Bayern), Martin Erlić (Spezia), Josip Šutalo (Dinamo Zagreb).

U veznom redu su kapetan Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (West Ham), Lovro Majer (Rennes), Kristijan Jakić (Eintracht Frankfurt), Luka Sučić (RB Salzburg) te napadači Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Josip Brekalo (Torino), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb), Marko Livaja (Hajduk), Petar Musa (Boavista) i naš sugrađanin Ante Budimir (Osasuna).

Pretpozive su dobili Luka Ivanušec (Dinamo), Mile Škorić (Osijek), Ivo Grbić (Lille), Nikola Moro (Dinamo Moskva), Filip Krovinović (Hajduk), Mario Vušković (HSV).

"U svakom slučaju, igrači na popisu su najkvalitetnije što Hrvatska u ovom trenutku ima. Na domaćim utakmicama moramo dati maksimum i probati osvojiti šest bodova u Osijeku i Splitu, a naravno da nećemo biti bez izgleda u Kopenhagenu i Parizu”.

“Ići ćemo, kao i uvijek, na sve pobjede, to nam je cilj i želja. Moramo napraviti fokus na Austriji i Francuskoj kod kuće, ali čeka nas teško gostovanje u Kopenhagenu i u Parizu. Neće tu biti puno kalkulacija, ali naravno da Modrić, Perišić, Gvardiol ili Brozović ne mogu igrati sve četiri utakmice. Vidjet ćemo kako će se osjećati pa odlučiti. Nezgodno je što će igrači prije okupljanja biti tjedan dana na odmoru, postoji opasnost od ozljeda. Nećemo moći složiti najidealnije, a već u prvoj utakmici moramo staviti najjače snage i probati pobijediti jer je to najvažnija utakmica. Poslije ćemo vidjeti, ovisno i o mladoj reprezentaciji koja završava kvalifikacije, da nam se priključe neki njihovi igrači".

Lipanjski termin je u svakom slučaju vrlo zahtjevan.

“Igračima nije lako, igraju i do sedamdeset utakmica u sezoni i onda se moraju s odmora vratiti u reprezentaciju, pogotovo nije lako iskusnim igračima koji igraju Ligu prvaka i prvenstvo. Pritom uopće nema sumnje želi li netko od njih doći, treba samo vidjeti u kakvom će biti stanju da bismo kroz desetodnevno razdoblje posložili što je moguće bolju momčad," poručio je Dalić za hns-cff.hr.

 

 

Podijeli