Novosti Sport Događanja

Sudjelujte u Kupskom plovu: Plovidba niz rijeku, igre na vodi, noćenje na plaži…samo su dio atraktivnog programa!

16.05.2022. / Petar Brnada

Udruga Kupa ‐ rijeka života, općine Pokupsko i Lasinja, u suradnji s Konjičkom udrugom dragovoljaca Domovinskog rata Pokuplje, povodom obilježavanja dana donošenja odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske, organiziraju kajak‐kanu‐rafting regatu pod nazivom Kupski plov 2022.

Regata će se održati u subotu, 25. lipnja 2022. godine, s polazištem u Lasinji, kod mosta na desnoj obali rijeke Kupe i odredištem na pokupskoj plaži. Planirano vrijeme isplovljavanja je 9:00 sati (doći barem 30 min. ranije), očekivano trajanje ture je 4 ‐ 5 sati (cca. 20 km). Osigurana je logistička veza od polazišta do odredišta, uključujući prijevoz stvari i osoba. Za sve sudionike predviđeno je piće dobrodošlice i zakuska na startu te topli obrok na odredištu, bez kotizacije.

Po dolasku na pokupsku plažu, nakon okrjepe, slijede Obala‐Kupa igre (zabavne igre na vodi i obali, uz sudjelovanje kajakaša i jahača na konjima). Mogućnost noćenja na plaži u vlastitoj organizaciji (šatori, vreće). U nedjelju, 26. lipnja, održat će se Pokupski Drevokup, uzbudljive timske igre s više atraktivnih i zabavnih disciplina. Bogat ugostiteljski i glazbeni program predviđen je za oba dana.

Svi sudionici trebaju imati potrebnu opremu za siguran plov, a sudjelovanje je isključivo na vlastitu odgovornost. Oni sudionici koji nemaju svoja plovila, mogu se obratiti sljedećim agencijama: ‐ Croatia Open Land Tours (099/548‐4002, info@croatia‐open‐land.com) ‐ Backpack Adventure Travel (099/199‐0220, info@backpack.hr).

Svi zainteresirani trebaju najkasnije do početka mjeseca lipnja svoje sudjelovanje prijaviti na sljedeći način: ‐ online prijavnica: www.webscorer.com/register?raceid=273281

‐ telefoni organizatora: 098/289‐317 (Igor Žuna, KUDDR Pokuplje), 098/978‐3196 (Nikolina Šestak, Kupa ‐ rijeka života)

Podijeli