Novosti Sport Događanja

FOTO Turopoljski Chill&Grill vratio se u punoj snazi: Roštiljale čak 32 ekipe, a evo tko su najbolji majstori!

16.05.2022. / Petar Brnada

Sunčana subota, 14. svibnja, savršeno je poslužila za održavanje 4. Turopoljskog Chill&Grill-a u Etno naselju Novo Čiče, manifestacije koja je pokazala da su Velikogoričani itekako željni okupljanja i druženja na otvorenom nakon pandemijske pauze.

Miris dima i roštilja selom se širio cijelog dana, a organizatore je posebno veselio veliki odaziv ekipa, kao i posjetitelja. Uz ekipe s područja Zagrebačke županije, na roštiljanje su ove godine stigli i roštilj majstori i iz Sisačko-moslavačke te Krapinsko-zagorske županije čime je Turopoljski Chill&Grill izašao iz okvira naše županije.

U pripremanju kobasica, ćevapa, vratine, ražnjića, piletine, povrća na grillu... okušale su se čak 32 ekipe.

-Okupio se veliki broj ljudi, imamo svega, od dobre hrane i pića pa do izložbe starih vozila Oldtimer kluba Turopolje. Upravo je ovo ljudima nedostajalo, da se malo vidimo i družimo, a nas veseli činjenica da je odaziv jako velik- zadovoljno nam je kazao predsjednik KUD-a Čiče, Stipo Duvnjak te naglasio da nije bitan pobjednik nego da se svi druže i da svi budu sretni i zadovoljni.

Žiri je uistinu imao jako težak posao, a pripreme ekipa trajale su mjesec dana. Jela je ocjenjivao poznati masterchef Ante Martić, a uz njega su bili i doktorica i župnik, kako kaže Duvnjak, da ne bude vike i svađe.

Velik događaj u Etno selu posjetio je i gradonačelnik Krešimir Ačkar koji nam je otkrio da obožava raditi roštilj u krugu obitelji i prijatelja jer je to jedan od načina na koji se najviše opušta i regenerira, no priznao je da ne dobiva prevelike pohvale da je dobar majstor.

-Nakon pauze zbog pandemije ponovno se u Etno selu roštilja na sve strane. Sve ono što si jedno mjesto može poželjeti danas se manifestira ovdje. Druženje uz pjesmu i ples, tradiciju i kulturu kao i roštilj koji svima predstavlja relaksaciju na kraju tjedna. Pohvaljujem organizatore, pozivam i ostala naša mjesta da nešto slično organiziraju jer su ljudi željni druženja- rekao je gradonačelnik.

Kao najbolji grill majstori iskazali su se članovi Udruge mladih Općine Orle, drugo mjesto ugrabila je ekipa Old woody BBQ, a treće Udruga Bosanski Posavljak. Uz prva tri mjesta, ove godine pripremljena je nagrada i za kategoriju najluđe ekipe, a otišla je u ruke ekipi Superjunaka iz Ribnice.

Galerija slika

FOTO Turopoljski Chill&Grill vratio se u punoj snazi: Roštiljale čak 32 ekipe, a evo tko su najbolji majstori! FOTO Turopoljski Chill&Grill vratio se u punoj snazi: Roštiljale čak 32 ekipe, a evo tko su najbolji majstori! FOTO Turopoljski Chill&Grill vratio se u punoj snazi: Roštiljale čak 32 ekipe, a evo tko su najbolji majstori! FOTO Turopoljski Chill&Grill vratio se u punoj snazi: Roštiljale čak 32 ekipe, a evo tko su najbolji majstori! FOTO Turopoljski Chill&Grill vratio se u punoj snazi: Roštiljale čak 32 ekipe, a evo tko su najbolji majstori! FOTO Turopoljski Chill&Grill vratio se u punoj snazi: Roštiljale čak 32 ekipe, a evo tko su najbolji majstori! FOTO Turopoljski Chill&Grill vratio se u punoj snazi: Roštiljale čak 32 ekipe, a evo tko su najbolji majstori! FOTO Turopoljski Chill&Grill vratio se u punoj snazi: Roštiljale čak 32 ekipe, a evo tko su najbolji majstori! FOTO Turopoljski Chill&Grill vratio se u punoj snazi: Roštiljale čak 32 ekipe, a evo tko su najbolji majstori! FOTO Turopoljski Chill&Grill vratio se u punoj snazi: Roštiljale čak 32 ekipe, a evo tko su najbolji majstori! FOTO Turopoljski Chill&Grill vratio se u punoj snazi: Roštiljale čak 32 ekipe, a evo tko su najbolji majstori! FOTO Turopoljski Chill&Grill vratio se u punoj snazi: Roštiljale čak 32 ekipe, a evo tko su najbolji majstori! FOTO Turopoljski Chill&Grill vratio se u punoj snazi: Roštiljale čak 32 ekipe, a evo tko su najbolji majstori! FOTO Turopoljski Chill&Grill vratio se u punoj snazi: Roštiljale čak 32 ekipe, a evo tko su najbolji majstori! FOTO Turopoljski Chill&Grill vratio se u punoj snazi: Roštiljale čak 32 ekipe, a evo tko su najbolji majstori! FOTO Turopoljski Chill&Grill vratio se u punoj snazi: Roštiljale čak 32 ekipe, a evo tko su najbolji majstori! FOTO Turopoljski Chill&Grill vratio se u punoj snazi: Roštiljale čak 32 ekipe, a evo tko su najbolji majstori! FOTO Turopoljski Chill&Grill vratio se u punoj snazi: Roštiljale čak 32 ekipe, a evo tko su najbolji majstori! FOTO Turopoljski Chill&Grill vratio se u punoj snazi: Roštiljale čak 32 ekipe, a evo tko su najbolji majstori! FOTO Turopoljski Chill&Grill vratio se u punoj snazi: Roštiljale čak 32 ekipe, a evo tko su najbolji majstori!

Podijeli