Novosti Sport Događanja

[PRIJENOS UŽIVO] Prvak Austrije u Gradskoj sportskoj dvorani: Podigli smo atmosferu i samopouzdanje

19.10.2021. / Damir Žbulj

Nakon povratka na pobjedničke staze u domaćem prvenstvu i slavlja nad Sonikom i Zabokom košarkaši Gorice željno iščekuju i novi nastup u regionalnom Alpe Adria Cupu, protiv višestrukog prvaka Austrije, ekipe IMMOunited Dukes iz Klosterneuburga, mjesta u predgrađu Beča.

U prvom kolu Bikovi su na svom parketu bili bolji od aktualnog prvaka Slovačke, a sada ih u srijedu od 18 sati očekuje još jedan izazov u Gradskoj sportskoj dvorani.

Nastavku pozitivne serije nada se i trener Josip Sesar, koji nam je ovako najavio novi internacionalni dvoboj svoje momčadi: "Nakon dvije dobro odigrane utakmice u domaćem prvenstvu, gdje se vide naznake ponovnog ulaska u dobru formu, dolazi nam momčad Klosterneuburga. Oni u svojim redovima ima četiri strana igrača, a u prvom kolu Alpe Adria Cupa krenuli pobjedom. U domaćem austrijskom prvenstvu imaju omjer 1-1. Momčad su koja je izrazito agresivna i nastoje igrati brzu košarku. Mi igramo na domaćem parketu, trebamo ih uvesti u svoj ritam igre, ritam trčanja i utakmice, te se nadamo novoj pobjedi u međunarodnom natjecanju."

Dobru utakmicu očekuje i Tomislav Cvitković, koji je na početku ove sezone stigao u Goricu: "Nakon dvije izgubljene utakmice u HT Premijer ligi sada smo se vratili na pobjedničke staze s dvije pobjede u zadnja dva kola. Pogotovo nam puno znači gostujuća pobjeda na inače teškom terenu u Zaboku. Podigli smo s tim atmosferu i samopouzdanje ekipe. Imali smo dan odmora nakon kojeg smo odmah krenuli pripremati se za utakmicu u srijedu. Mislim da ako se budemo držali dogovora nova dva boda ne bi trebala biti upitna, pogotovo što igramo na domaćem terenu,” istaknuo je Cvitković, koji je u prošlom nastupu protiv Zaboka za 14 minuta zabio 12 poena, uz tek jedan promašaj iz igre i važan doprinos kad se 'lomila' utakmica. .

Utakmica s austrijskim prvakom iz Klosterneuburga može se pratiti i u prijenosu uživo putem livestreama. 

 

Podijeli