Novosti Sport Događanja

Prilika za mlade spisatelje: POUVG otvorio književni natječaj "LUG"

15.10.2021. / Redakcija

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica otvorilo je Natječaj za Književnu nagradu za mlade LUG (literarni uradak godine) koja je utemeljena s ciljem afirmacije mladih književnika. Na Književni natječaj LUG mogu se prijaviti isključivo mladi u dobi između 18 i 30 godina koji žive na području Grada Velike Gorice te na području općina Orle, Pokupsko i Kravarsko. Na ovaj način POUVG želi potaknuti mlade na ljubav prema pisanoj riječi te im pružiti mogućnost da prezentiraju svoje literarno stvaralaštvo.

Autori na Natječaj mogu prijaviti roman, poeziju, zbirku kratkih priča, dramsko djelo, zbirku priča ili pjesama za djecu, slikovnicu te djelo zavičajne tematike. Rukopisi moraju biti napisani na hrvatskom jeziku i njegovim narječjima, a uvjet je da se radi isključivo o autorskom djelu kandidata koje nije objavljeno kod drugog izdavača. Treba dostaviti tri tiskana primjerka teksta, ispunjeni obrazac prijave kao i tekst u obliku pogodnom za objavu (CD, USB).

Radovi se predaju do 15. siječnja 2022. godine. O dobitniku će odlučivati tročlani prosudbeni odbor, a objava rezultata je do 30. ožujka. Književna nagrada sastoji se od neto novčanog iznosa 2 000 kuna, tiskanja nagrađenog djela, promocije, plakete i dvadeset autorskih primjeraka nagrađenog djela. Dodjela nagrade i promocija nagrađene knjige organizirana je tijekom travnja u sklopu Dana Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica.

Podijeli