Novosti Sport Događanja

Ivan Palčić i OSS Buševec dobitnici Javnih priznanja Zagrebačke županije

15.10.2021. / Maja Peranić

Na jučer održanoj sjednici Županijske skupštine Zagrebačke županije donesena je i odluka o dodjeli Javnih priznanja Zagrebačke županije za 2021. godinu. Među dobitnicima su i naši Velikogoričani i to mladi poljoprivrednik Ivan Palčić iz Vukovine te Ogranak Seljačke sloge Buševec.

Ivanu Palčiću dodijelit će se Povelja Zagrebačke županije čime će se još jednom potvrditi predan i kvalitetan rad ovog mladog poljoprivrednika čija je životna priča postala nadahnuće mnogima. Podsjetimo, Ivan je dobitnik i Nagrade Grada Velike Gorice za 2020. godinu, a proglašen je i najboljim mladim poljoprivrednikom prema ocjeni čitatelja Jutarnjeg lista.

Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu ide pak u ruke Ogranka Seljačke sloge Buševec. Buševčani su svojim stogodišnjim radom na očuvanju kulturne baštine svog kraja te prenošenjem na mlađe generacije pokazali kao zaslužni nositelji ove Nagrade, a svojim su nastupima diljem Hrvatske i cijelog svijeta bili pravi promotori našeg Turopolja i cijele Zagrebačke županije. Podsjetimo, ove godine kruna njihova rada bilo je sudjelovanje na Svjetskoj folklorijadi.

Osim našim Velikogoričanima Zagrebačka županija Javna priznanja dodijelit će i drugim zasluženim udrugama i pojedincima sa svoga područja. Tako će se Povelja Zagrebačke županije dodijeliti Gradskom ogranku Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Zaprešića, Velimiru Sruku, potpredsjedniku Hrvatskog kinološkog saveza iz Dugog Sela, KUD-u Sveta Ana Rozga – limena glazba iz Dubravice i Udruzi osoba s invaliditetom Sinergija iz Samobora.

Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dodijelit će se i autoru brojnih knjiga o povijesti Nikoli Tomincu iz Dugog Sela, kiparu Mati Turiću iz Vrbovca, taekwondoašu s invaliditetom Filipu Cimašu iz Ježeva.Nagrada za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijelit će se Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Pribić.

Podijeli