Novosti Sport Događanja

Bikovi u novu sezonu kreću u subotu na Baldekinu: To je uvijek 'vruć' teren, pobjeda bi nam puno značila!

17.09.2021. / Damir Žbulj

Nakon uspješno odrađenih priprema, predstavljanja novih dresova i momčadi za novu sezonu, košarkaši Gorice u subotu od 17 sati kreću u nove izazove u HT Premijer ligi.

Bikovi su u prošloj sezoni ostvarili povijesni uspjeh, igrali su polufinale doigravanja za prvaka Hrvatske, iako desetkovani ozljedama namučili su favorizirani Zadar, ali su još jednom pokazali kako su zasluženo među četiri naše najbolje ekipe...

Ambicija je tu i ostati, ali i napraviti novi međunarodni iskorak u Alpe Adria Cupu, natjecanju u kojem sudjeluju klubovi iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Češke, Slovačke i Poljske.

Sesarova momčad domaće prvenstvo otvara na Baldekinu kod Šibenika, koji se također ove sezone odlučio za srednjoeuropske izazove u Alpe Adria Cupu. Trener im je Damir Milačić, roster je poprilično izmijenjen, nema više dva najbolja strijelca lige iz prošle sezone Mikovića i Freemana kao ni Širka i Šarića. Međutim, u klub se vratio provjereni domaći centar Pavao Paić, a pristigli su još Patrik Jambrović iz Zaboka, Bruno Rebić iz Alkara te Adnan Arslanagić iz Škrljeva.

Međutim, značajne promjene doživjela je i Gorica, otišli su i Mazalin i Majcunić i Ljubičić pa će Sesaru sigurno trebati malo vremena da sve ponovno posloži na pravi način.

"Šibenka je jedna kvalitetna momčad koja ima spoj mladosti i iskustva. Dobili su novog trenera i trebat će im vremena za uigravanje isto kao i nama. Mi smo dobro radili zadnji tjedan, a svi igrači su nam se oporavili. Idemo u Šibenik spremni, željni košarke i željni da prvenstvo napokon krene. Što se tiče samog dvoboja i rezultata teško je i s moje strane i sa strane trenera Šibenke prognozirati u kojem smjeru će utakmica ići jer dosta je novih igrača s obje strane. U svakom slučaju čeka nas zanimljiva okršaj, idemo odigrati muški i nadam se dobrim vijestima," rekao je u najavi trener Sesar.

Novi kapetan je iskusni Borna Kapusta, ponajbolji razigravač na hrvatskim parketima, glavne napadačke karike bit će Mate Kalajžić i Karlo Uljarević, kao i iskusnu Ante Mašić i Marko Baković. Više minuta očekuje Emil Savić, a novopridošli Dino Cinac, Ivan Tvrtko Majić, Tomislav Cvitković i Davor Konjević pokušat će se što prije uklopiti. Seniorskoj ekipi priključeni su Frano Miloloža, Stipe Sokol i Nikola Ivanetić, koji su se prošle sezone istaknuli u juniorskom prvenstvu Hrvatske.

Marko Baković bit će i dalje važna karika uspjeha Bikova, ali i 'mamac' za velikogoričku publiku zbog svojih atraktivnih poteza i zakucavanja: "Šibenik je promijenio nekolicinu igrača koji su im bili nositelji igre u prošloj sezoni, a imaju i novog trenera. Mi također imamo nekoliko novih igrača, a gostovanje u Šibeniku je uvijek samo po sebi nezgodno jer to je oduvijek vruć teren. Mi smo se maksimalno pripremili na najbolji mogući način za predstojeću utakmicu. Trebamo odigrati timski, skupiti glave i pokušati izboriti prvu prvenstvenu pobjedu koja bi nam jako puno značila na otvaranju nove sezone!"

Utakmica je na rasporedu u subotu, 18. rujna, s početkom u 17 sati, a prijenos je omogućen putem HKS TV-a.

Na otvaranju sezone u subotu još Cibona gostuje kod Alkara u Sinju, Zadar dočekuje Zabok, Vrijednosnice Osijek igraju protiv Sonik Puntamike, a Furnir protiv Adria Oil Škrljeva, još jedne ekipe, uz Goricu i Šibenik, koja će ove sezone igrati Alpe Adria Cup. U srijedu će Cedevita Junior, svojevrsni povratnik u hrvatsku elitnu košarku, biti domaćin Splitu.

 


Podijeli