28.01.2010

Žužić oslobođena stegovne odgovornosti


Sutkinja Općinskog suda u Velikoj Gorici Vesna Žužić nije bila u sukobu interesa i nije naštetila ugledu suda i sudačke dužnosti. Odlučilo je to Državno sudbeno vijeće (DSV) oslobodivši je stegovne odgovornosti.

Za sutkinju Žužić tražila se najteža moguća kazna, razrješenje sudačke dužnosti, zbog sumnje da je bila u sukobu interesa jer je vodila sudski spor navodno povezan s tvrtkom u kojoj je likvidator bio njezin suprug, poduzetnik Željko Žužić. No većinom glasova članovi DSV-a ustvrdili su da nema osnova za stegovnu odgovornost sutkinje Žužić.

Zadovoljna odlukom, Žužić je izjavila da je to očekivala od početka jer je uvjerena da je postupala po zakonu, odgovorno i po savjesti. Kazala je da je na općinskom sudu svi poznaju kao poštenu i savjesnu sutkinju. Ponovila je da  u sudskom sporu, zbog kojeg je stegovno prijavljena DSV-u, njezin suprug nije bio stranka u postupku niti je imao ikakva pravnog ili ekonomskog interesa.

izvor:hrt.hr


Komentari
29.01.2010 - cool232
hahaha :)
28.01.2010 - biserka
a niš ne piše da je DSV glasalo 5:4, a jednog člana nije ni bilo jer je bio "bolestan"!!??
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.