27.10.2010

Županija osigurala 5 milijuna kuna za poplavljena područja

Skupština Zagrebačke županije jučer je donijela drugi rebalans proračuna Zagrebačke županije za 2010. koji iznosi 278 milijuna kuna, odnosno oko 18 milijuna kuna manje nego što je bilo utvrđeno prvim rebalansom.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić objasnio je kako je novi rebalans, koji je za šest posto manji u odnosu na prvi rebalans, napravljen radi osiguravanja 5 milijuna kuna nepovratne financijske pomoći za sanaciju šteta nastalih na poplavljenim područjima Zagrebačke županije od 21. do 29. rujna 2010. godine.

Zbog poplava u županiji župan je proglasio elementarnu nepogodu za područja gradova Samobora, Zaprešića, Svete Nedelje, Velike Gorice i Ivanić Grada, te općina Marija Gorica, Brdovec, Orle, Rugvica i Dubrava. Novi rebalans napravljen je i radi smanjenog ostvarivanja prihoda od poreza na dohodak.

Naime, od 1. srpnja ove godine na snagu je stupio novi zakon o porezu na dohodak pa je njegovom primjenom smanjen navedeni županijski prihod. Također, rebalans je rađen i radi smanjenja prihoda od administrativnih pristojbi i prihoda po posebnim propisima nastalih zbog smanjenja građevinske aktivnosti u Zagrebačkoj županiji.

autor: Martin Puljić / Večernji list


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati