07.05.2010

ZTC izašao iz MORH-a

U prostorijama Zrakoplovno-tehničkog centra d.d. (ZTC) u Velikoj Gorici ministar obrane RH Branko Vukelić danas je, 7. svibnja, potpisao dva sporazuma kojima se utvrđuju međusobna prava i obveze u poslovnoj suradnji između MORH-a i ZTC-a, te obveze u svezi s preuzimanjem djelatnika.


Sporazum o poslovnoj suradnji supotpisao je predsjednik Uprave ZTC-a Zdravko Delić. Koncipiran je u skladu s djelatnostima koje su određene odlukom Vlade RH od 23. travnja 2009. godine o osnivanju Trgovačkog društva Zrakoplovno-tehnički centar d.d. i upisom tih djelatnosti u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu.

Društvo, koje je u stopostotnom vlasništvu Republike Hrvatske, osnovano je za obavljanje poslova od posebne važnosti za RH, koji obuhvaćaju održavanje, obnovu, popravak zrakoplova i zrakoplovno-tehničkih materijalnih sredstava. Temeljni kapital Društva je 280 105 000 kuna. Sredstva za obnavljanje djelatnosti Društva osiguravat će se prvenstveno iz prihoda od cijene usluga pruženih MORH-u i drugim državnim tijelima.

Uz ministra Vukelića i predsjednika Uprave ZTC-a Delića, Sporazum o preuzimanju djelatnika supotpisao je predsjednik Samostalnog sindikata djelatnika u zrakoplovstvu Marijan Luketić. Sukladno Sporazumu, ZTC preuzima državne službenike i namještenike raspoređene u nekadašnjem Zrakoplovno-tehničkom zavodu (ZTZ). Djelatne vojne osobe iz ZTZ-a bit će raspoređene u OS RH.

zmaj.jpg

Državnim službenicima i namještenicima koji prelaze na rad u ZTC d.d. prestaje državna služba u MORH-u i oni će sklopiti Ugovor o radu sa ZTC-om na neodređeno vrijeme. Državnim službenicima i namještenicima koji ne potpišu ugovor sa ZTC-om počinje teći rok raspolaganja. Tijekom tog roka, oni mogu biti raspoređeni na ustrojbena mjesta u OSRH. U protivnom, istekom roka raspolaganja prestaje im državna služba s pravom na otpremninu.

U izjavi za medije ministar obrane Vukelić je istaknuo da ZTC ima perspektivu ne samo za pružanje usluga OS RH i MORH-u, nego i drugim korisnicima, pa i onima izvan Hrvatske.
Govoreći o sporazumima, Vukelić je napomenuo da će ZTC MORH-u i OS RH, kako je predviđeno, davati usluge tijekom najmanje pet godina. Opseg posla i iznos sredstava koje će davati MORH definirat će se godišnjim ugovorima.

Predsjednik Uprave ZTC-a Zdravko Delić najavio je da će ZTC u roku od 45 dana početi u cijelosti funkcionirati kao dioničko društvo. Do kraja godine ZTC treba steći civilne ovlasti i certifikate za obavljanje svojih djelatnosti, čiji se broj namjerava i proširiti, kako bi ZTC našao put ka novim tržištima.

Predsjednik Samostalnog sindikata djelatnika u zrakoplovstvu Marijan Luketić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je, sukladno Sporazumu, zagarantirano da u slijedeće dvije godine nitko od djelatnika bivšeg ZTZ-a neće ostati bez posla. Također, istaknuo je kako vjeruje da će djelatnici opravdati povjerenje i da će MORH i OS RH biti zadovoljni rezultatima koje će pokazati ZTC.

izvor: www.morh.hr


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati