14.09.2010

Zrakoplovno tehnički centar obilježio svoj dan

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor, ministar obrane Branko Vukelić, načelnik GS OS RH general zbora Josip Lucić te drugi visoki civilni i vojni dužnosnici nazočili su danas, 14. rujna 2010. u Velikoj Gorici obilježavanju Dana Zrakoplovno-tehničkog centra d.d.


Nakon obilaska Centra i upoznavanja s njegovim aktivnostima, predsjednik Uprave ZTC-a Zdravko Delić na prigodnoj je svečanosti desetorici mehaničara djelatnika Centra uručio međunarodne certifikate za zrakoplov Canadair CL 415.  

U Centru su trenutno zaposlena 172 djelatnika, a prema riječima Delića, očekuje se da će Centar proširiti svoju djelatnost na civilno tržište, te u narednom polugodišnjem razdoblju zaposliti još 30-ak inženjera zrakoplovne struke. „Postavili smo“, rekao je Delić, jasnu i ostvarivu poslovnu viziju. Proširiti djelatnosti zavoda i na održavanje civilnih zrakoplova jedini je pravi put za otvaranje radnih mjesta. Naši su radnici spremni i sposobni proširiti djelatnost na regiju i šire“ istaknuo je Delić.

ztc2.jpg

Namjera im je, napomenuo je, postati regionalni centar za održavanje zrakoplova, te su u tom procesu već izvršili i određene predradnje. Zahvalio se i svima koji su zaslužni za uspješno izdvajanje ZTC-a iz sustava MORH-a, kao i svim radnicima Centra za koje je kazao da su upravo oni"snaga Centra i dio tima koji će izgraditi još bolji Zrakoplovno-tehnički centar".


Predsjednica Vlade Jadranka Kosor zahvalila se na pozivu te pozdravivši sve zaposlenike i zaposlenice istaknula da je izdvajanje ZTC-a iz sustava MORH-a uspješno provedeno zahvaljujući zajedničkom uspješnom radu svih koji su sudjelovali u tom procesu. "Mislim da je ovo dobra priča koja je imala dobar početak, te dobar i uspješan završetak", rekla je Kosor. Čestitala je i djelatnicima Centra koji su dobili certifikate. "To je ono što nas osnažuje u ovim gospodarsko teškim vremenima. Mislim da ne samo dobro radite nego da ćete i još bolje raditi", rekla je Kosor.

ztc1.jpg

Predsjednica Vlade istaknula je i kako će im Vlada u okviru svojih mogućnosti pružiti pomoć u nastojanju da postanu regionalni centar. Također, rekla je kako je to respektabilno društvo sa 280 milijuna kuna temeljnog kapitala što izaziva i pozornost, ali i duboko poštovanje. Obraćajući se djelatnicima Centra predsjednica Vlade Kosor istaknula je kako su upravo oni ključna karika zaslužna za još jednu uspješnu PP sezonu. "Vi ste ti koji osiguravate siguran let onima koji spašavaju i ljude i imovinu", zaključila je predsjednica Vlade. 

izvor: morh.hr


Komentari
15.09.2010 - cool232
ti se Vlado očito šališ s ovim komentarom? ahahahaha pa zadnji rebalasn proračuna ti je reko što Vlada misli o izlasku iz krize... drugim riječima: "budi oni koji budu došli poslje nas" :D
15.09.2010 - vlado
bravo Jadranka! konačno se vidi da ste se ozbiljno primili posla! Vjerujem da ćete nas izvesti iz krize uskoro.
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura