31.03.2011

Zlatna statua Obrtničke komore Zagreb Križeku

Obrtnička komora Zagreb, najveća područna obrtnička Komora u zemlji, obilježila je svoj Dan povodom čega su dodjeljene nagrade "Zlatna statua" Komore.

Najviše priznanje povodom tog Dana, primila su četvorica zaslužnih  obrtnika, a među njima i poznati Velikogorički zlatar Vladimir  Križek, predložen od matičnog Udruženja obrtnika Velika Gorica. Priznanje mu je uručeno za postignute poslovne rezultate, te očuvanje tradicije i promociju zlatarske struke.

U „Zlatarni  Križek“ ponose se umijećem svojih djelatnika, zlatara koji su podjednako uspješni kako u korištenju najmodernijih softwarea kod dizajniranja nakita, tako i u ručnoj izradi unikatnog nakita. Vladimir Križek je uspješno objedinio tradiciju jednog starog umjetničkog zanata sa novim tehnologijama i uz pomoć obitelji   nastavlja  proizvodnju nakita. Aktivnom prisutnošću na domaćim i inozemnim sajmovima stalno povećava plasman svojih proizvoda.

Sa kolekcijama «MORČIĆ» i „DUBROVAČKI NAKIT“ kao originalnim hrvatskim suvenirom,  započeti su pregovori sa protokolima ministarstava, gradskih službi, turističkim zajednicama, marinama i  menadžmentima poduzeća, radi daljnjih plasmana. Za promociju kolekcije  DUBROVAČKI NAKIT certificirane kao „Izvorno hrvatsko“ dobio je poticaj Europske Unije.

krizek.jpg

„Zlatarna Križek“ broji 42 zaposlenika od čega velik broj mladih, talentiranih dizajnera koji su jamstvo da će dizajnerski, rukom rađeni nakit „Zlatarne Križek“ nastaviti plijeniti svojom ljepotom i originalnošću.

- Za iznimna dugogodišnja dostignuća u gospodarskoj djelatnosti, postignute rezultate poslovanja, doprinos u očuvanju tradicijskog obiteljskog umjetničkog  obrta, za uspješno zapošljavanje kao i promociju obrtništva Grada Velike Gorice, Zagrebačke županije i Hrvatske u zemlji i inozemstvu  Vladimir Križek  u potpunosti je zaslužio ovo prestižno  priznanje Obrtničke komore Zagreb - poručuju iz velikogoričke Obrtničke komore.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati