10.02.2010

Zimske radosti


Iako se čini kao da zima traje već predugo, kalendarski smo tek prije tjedan dana prošli polovinu ovoga godišnjeg doba.

Cijeli ovaj tjedan će također obilježiti zimsko vrijeme odnosno niske temperature i oborine u obliku snijega. Državni hidrometološki zavod za naše područje najavljuje oborine kroz cijeli tjedan, no nešto povoljniju prognozu za vikend daje meteo-info.hr i drugi internetski meteorološki servisi.

Snijeg uzrokuje i probleme u prometu pa se jutros busom do Zagreba putovalo 1 sat i 20 min, a kako snijeg još pada brojne ceste još neće vidjeti ralicu. Zimska služba održavanja Velike Gorice ne brine se za glavne prometne pravce, već su oni u nadležnosti Županijske zimske službe. Gorička služba održava nešto manje od 400 kilometara prometnica, a Županijska se brine za 1500 kilometara pa je posve jasno da sa tridesetak timova nije moguće imati čiste prometnice dok traju oborine.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura