18.08.2010

ZET ukida besplatan prijevoz?

ZET razmatra mogućnost ukidanja povlastice besplatnog prijevoza koju trenutno koristi oko 400 tisuća učenika, studenata, umirovljenika, branitelja i udovica branitelja, invalida i osoba starijih od 65 godina, javlja Hrvatska televizija.

Na konferenciji za novinare otkrio je to predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović koji je dao do znanja da novca za besplatan prijevoz više nema. Razlog tomu su gubici ZET-a koji godišnje iznose i do 200 milijuna kuna, a rebalansom zagrebačkog proračuna pokušavaju se smanjiti subvencije za besplatan prijevoz.

- Onaj tko donosi odluke o povlasticama treba snositi i troškove - kazao je Čović, misleći pritom na gradonačelnika Milana Bandića koji odlučuje o ovim pitanjima, kako o povlasticama tako i subvencijama.

Ovakav ishod imao bi nepovoljne posljedice i za Velikogoričane koji ne plaćaju prijevoz za područje Zagreba, poput studenata i učenika, jer bi cijena prijevoza tada značajno porasla. Puna cijena učeničke odnosno studenstske mjesečne iskaznice "pokaz VG-ZG" iznosi 270 kuna.


Komentari
21.08.2010 - cool
Slažem se @Mariovg. Ali kako vidiš, oni najprije, odmah i sad udaraju upravo po tim "najjadnijim skupinama - sirotinji". Grrrrrrrr Gadiš mi se zec, rekla bih za njih, onu iz crtića.
19.08.2010 - Mariovg
pa besplatan prijevoz i treba ukinuti ali ne svima,jer glupo je da onaj sa mirovinom od 5000 kn i više i onaj sa 1000 kn imaju istu pogodnost besplatnog prijevoza a isto se odnosi i na školarce i studente jer nije racionalno da se djeca čiji roditelji zarađuju preko 10000 kn voze besplatno isto kao i oni čiji roditelji rade za 2500 kn
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati