14.10.2010

Zeleni cvijet 2010 za najuređenije mjesto

Grad Velika Gorica u ovogodišnjoj akciji Zeleni cvijet Zagrebačke županije koju provodi Glavni ured Hrvatske turističke zajednice dobio je dva priznanja i to zlatni znak za najuređenije mjesto kao cjelinu te srebrni za ukupan poredak.

Stručno povjerenstvo Velikoj Gorici je dodijelilo 116 bodova za uređenost mjesta kao cjeline, Zaprešiću 117 bodova, Samoboru 114 bodova, Svetoj Nedelji 108 i Krašiću 90 bodova. Treba dodati i da je V.Gorica jedini grad u županiji s više od 30 tisuća stanovnika pa u toj kategoriji u kojoj je dobio Zeleni cvijet s zlatnim znakom nije imao konkurenciju.

Drugu godinu zaredom prva nagrada za najbolji suvenir pripala je Zlatku Odrčiću iz Velike Gorice koji se ove godine predstavio s komornom skulpturom koja služi kao držač za posjetnice.

U ostalim pojedinačnim elemenitma Zelenog cvijeta Velika Gorica nije imala laureate te su najljepšim parkovima proglašeni oni u Samoboru, Svetom Ivanu Zelini i Zaprešiću. Zeleni cvijet za najljepšu okućnicu otišao je u Ivanić-Grad, Krašić i Jastrebarsko, a najbolji turistički uredi su oni TZ Zagrebačke županije, TZG Ivanić-Grada i TZG Samobora.

Zeleni cvijet za turističku ponudu ili zanimljivost pripala je TZG Vrbovec za Turističko-kulinarska manifestacija Kaj su jeli naši stari, drugo mjesto osvojio je Međunarodni viteški turnir Sveta Helena, a treće je pripalo Etno udruzi Sv.Jana za Mlinarevu ižu.

Priznanje Zeleni cvijet za sudjelovanje u akciji pripalo je obitelji Jambračina iz Kuča te Izletištu obitelji Matković u Ključić Brdu.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura