01.04.2010

Zbogom oružje


Dragovoljna predaja vatrenog oružja koja se održavala od 24. do 26. ožujka u akciji pod nazivom "Zbogom oružje" može se proglasiti vrlo uspješnom - zaključio je pomoćnik načelnika Petar Božićević na današnjem predstavljanju rezultata.

Građani su predali 20 komada pušaka od čega 8 automatskih AK47, 2 strojnice, 3 poluatomatske PAP-ovke i slično oružje. Posebno je zbrinuta 41 ručna granata, a našlo se tu raznih mina, detonatora, 900 grama eksploziva, protuzrakoplovno streljivo i 8405 komada metaka. Zanimljiv primjerak je i opasan pištolj u obliku "olovke-penkale".

zbogomoruzje3.jpg

Ovakve akcije su potrebne da građani vide što se sve nalazi u kućama i da postanu svjesni kolko su potrebne i dobre ovakve akcije za sigurnost u gradu - rekao je gradonačelnik Dražen Barišić koji se i zahvalio svim organizatorima i medijima koji su promovirali akciju.

Akciju Zbogom oružje zajednički su organizirale Policijska postaja Velika Gorica i Grad Velika Gorica zajedno s Koordinacijom braniteljskih udruga iz Domovinskog rata koje su oružje zaprimale u svojim prostorijama.

zbogomoruzjeorganizatori.jpg
Organizatori akcije vrlo su zadovoljni rezultatima, a izražena je i potreba za sličnim na području općine Pokupsko

Opasno oružje građani mogu prijaviti u svako vrijeme policijskoj postaji koja će se odazvati pozivu, a neuniformirani policajci u civilnom vozilu će doći preuzeti oružje bez evidencije i sankcija.

zbogomoruzjeprikupljeno.jpg
Uz prikazano oružje velik broj minsko-eksplozivnih naprava iz sigurnosnih razloga već je poslan na uništavanje


Komentari
07.10.2014 - hos 3
predu oruzje idioti, a kad se zarati plakat ce kako se nema oruzja ;)
13.08.2010 - Dragovoljac 2
Mislim da se Ovo Oružje kao i Ostalo koje je u Veoma Dobrom Stanju neće Uništavati zašto Zato jer ako je Automat Njemački kao i Ruski Dobošar od Drugog Svjeskog rata ovako Očuvani ostali zašto bih Uništavali Oružje koje Uvjek Može Tribatio i Napominjem da je Daleko Kvalitetnije od ovog novog napravljenoga To je Prikaz Lažnih paravanskih Priča kao i Fotki Hvala.
13.04.2010 - cemaza
Po čem jesu smajseri:)))))
06.04.2010 - Bambo_ocha
LoL
06.04.2010 - vanilla_kok
CoDK 4 life (:
02.04.2010 - cool232
ima tu i karskica mosinki svega :)
02.04.2010 - vanilla_kok
@Bambo_ocha jel prepoznas "pepešku"!? :)
02.04.2010 - Bambo_ocha 2
Kad ce se predat zadnji metak... Uzas kaj ljudi doma drze!!
01.04.2010 - vanilla_kok 2
neko je bio glavni frajer sa crnim kalašom!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati