29.06.2010

Završio prvi upisni krug

Završio je prvi krug prijava za upis učenika u četiri srednje škole na velikogoričkom području. Rezultati će biti objavljeni već danas, kao i broj preostalih mjesta za drugi upisni rok koji počinje već sljedećeg ponedjeljka, 5. srpnja.

Na ulazu u srednje škole vesela lica. Svi se nadaju upisu u željeni program. U Gimnaziji su zadovoljni. “Drago nam je da je prepoznata kvaliteta našeg rada i da su već u prvom upisnom roku popunjena gotova sva mjesta.” – ističe ravnateljica Gimnazije, Brankica Žugaj.

upisisrednja.jpg
Nastavnici su spremno dočekivali pomalo uplašene učenike, ipak većina će upisati željena zanimanja

Gorička Gimnazija i ove godine upisuje četiri razreda opće i jedan razred matematičke gimnazije, ukupno 136 učenika. Ekonomska škola ove je godine primila dvostruko više prijavljenih kandidata za smjer prodavača, a upisuje samo 28 učenika. Za zanimanje ekonomista upisuje se 84 učenika.

Srednja strukovna škola Velika Gorica nudi najviše upisnih mjesta – čak 240, u nekoliko strukovnih područja. Najtraženiji su, kao i svake godine do sada zanimanja za frizera, pedikera, automehaničara, a nešto manje za autolimare i autoelektričare. Najmanje prijava pristiglo je za strojarska zanimanja te za tokara i limara.

Najviše mjesta za upis u drugom krugu očekuje se u Zrakoplovnoj školi Rudolfa Perešina gdje se upisuju tri razreda.

Sudeći prema prijavama, mladi Velikogoričani svake se godine sve više odlučuju za gimnazijske programe što je svakako pohvalno ako imaju ambicije za studij, no sve manji odaziv u strukovne škole može malo zabrinuti. Upoznavanje učenika s određenim zanimanjem kroz različite radionice i predavanja vjerojatno bi pomoglo da se situacija popravi.

Dodajmo samo još da će se sutra u holu srednjoškolskog centra od 8 do 12 sati održati razmjena udžbenika na kojoj možete potražiti knjige za novu školsku godinu.


Andrea AdžijaKomentari
18.02.2011 - ja
Raskaaa! Goga je zakon ;)
29.06.2010 - cool232
GVG je zakon! GVG! GVG :)
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati