14.03.2011

Završilo Biblijsko bdijenje

Danas je završeno čitanje Biblije u Župi Navještenja Blažene Djevice Marije koje je neprekidno trajalo, dan i noć, od prošle srijede. Tako je od Pepelnice dvjestotinjak Velikogoričana, u pet dana i noći od prve do posljednje stranice, isčitalo Sveto pismo.

Čitanje Svetoga pisma odvija se uz zapaljenu uskrsnu svijeću, a svi čitači obilježeni su vanjskim znakom – šalom koji nose oko vrata. Uz vjernike ove središnje i najstarije župe, u Biblijskom bdijenju sudjeluju i vjernici iz ostalih velikogoričkih župa i drugih župa Pokupsko – odranskog dekanata, te iz Zagreba.

Neprekidno čitanje Svetoga pisma 2008. godine zaživjelo je i u Rimu kada je čitanje započeo Sveti Otac Benedikt XVI. Za tu prigodu, u materijalima biskupske Sinode o Božjoj riječi koja se tada odvijala, istaknut je prijedlog velikogoričke župe Navještenja Blažene Djevice Marije da se uvede blagdan Riječi Božje. Ove godine čitanje Biblije u V.Gorici održalo se jedanaestu godinu zaredom.

bdijenje.jpg

Završna svečanost Biblijskog bdijenja bit će u subotu 19. ožujka na sv. Misi u 19 sati. Misu će predvoditi vlč. Antun Tamarut, profesor dogmatike na Katoličkom bogoslovnom fakultetu, a tom prilikom blagoslovit će se Biblije koje će građani donijeti. Nakon mise će uslijediti druženje za sve sudionike i prijatelje bdijenja u dvorani Nazaret.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati