26.05.2010

Završava sezona Matičinog četvrtka

Ogranak Matice Hrvatske sutra će, u četvrtak 27. svibnja s početkom u 19 sati, održati završno druženje Matičinog četvrtka u Muzeju Turopolja. Vrlo aktivan ogranak u proteklim mjesecima, sa preko 20 susreta, svakoga je četvrtka organizirao razna predstavljanja umjetnika i književnika, udruga i institucija, predavanja o radu povjesnih osoba te zanimljivih tema iz područja ekologije, kulture i znanosti. Ogranak je i proveo književni natječaj na koji je pristiglo desetak radova Velikogoričana.

Samo u proljetnoj sezoni Matičin četvrtak je pohodilo preko 350 posjetitelja koji su kući ponijeli 109 primjeraka lista Vijenac, 46 primjeraka časopisa Kolo, 53 primjeraka Hrvatske revije i 8 knjiga iz izdanja HAZU. Gostima i voditeljima su poklonjene 34 knjige iz izdanja MH i 4 knjige iz izdanja HAZU.

Može se dati ocjena da je Četvrtak dao vrijedne kulturne događaje, da je našao svoju publiku te svoje mjesto u kulturnom životu Grada Velike Gorice. Nova sezona Četvrtka, Jesen 2010.,  počinje 1. listopada 2010. godine.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati