23.09.2010

Zatvoren puknuti nasip u Strmcu Bukevskom

19:00 sati
Javna rasvjeta je u potpunosti proradila, a električne struje nema još samo u Čičkoj Poljani. Dostava hrane i potrepština danas se u ovo naselje vršila tokom cijeloga dana od kuće do kuće.

Ekipe su tokom dana sakupljale i odvozile lešine životinja, a 12 ekipa vrši ispumpavanje vode iz kuća. Izvršena je dezinskecija bunara na području Ščitarjeva.

U Gradskoj upravi danas je zaprimljeno 176 zahtjeva za naknadu štete, a povjerenstvo će već sutra krenuti u obilazak poplavljenih površina i utvrđivanje štete.

10:30 sati

U kasnim večernjim satima sinoć je zatrpan  nasip u Strmcu Bukevskom, koji je puknuo u dužini 80 metara i kroz njega je na poplavljena područja došla najveća količina vode. Od jutros je, uz dosadašnje, postao prohodan i pravac od Sopi Bukevske do Šćitarjeva, cestom uz nasip.

Kritična je situacija još u Čičkoj Poljani, gdje i danas traje dostava hrane, vode i potrepština. U punoj funkciji su dva čamca s posadom Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

nasipstrmec.jpg
Tokom jučerašnjeg dana zatvarao se nasip u Strmcu Bukevskom koji se danas nastavlja sanirati

Nastavljaju se ispumpavanja vode iz kuća na kojima rade vatrogasne postrojbe iz Velike Gorice i Zagreba. Na teren je izašla i ekipa za dezinfekciju bunara koja počinje raditi u Obrezini i Šćitarjevu. S velikih farmi odvoze se lešine.

Problem sa strujom još je prisutan u dijelu Ribnice i Čičkoj Poljani, dok su ostala naselja uglavnom priključena na električnu energiju. Od Leknenog prema Strmcu Bukevskom nastala su velika oštećenja cestovnog kolnika.

Povjerenstvo za procjenu štete počelo je s radom, a sutra ujutro izlaze i na prve terene. Prijavu štete građani mogu obaviti u zgradi gradske uprave, Trg kralja Tomislava 34,  gdje je organizirano dežurstvo od 7 do 19:30.
Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.