12.07.2010

Za propast TVG-a nema krivca

Na svojim internetskim stranicama državno odvjetništvo danas je izvijestilo da je USKOK odbacio prijavu protiv Barišića zbog zlouporabe položaja i ovlasti jer nije utvrdio da je aktiviranjem zadužnice želio pogodovati sebi i interesnim skupinama oko sebe.


Odbačene su kaznene prijave protiv sadašnjeg i bivšeg gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića i Tonina Picule, obje vezane uz Televiziju Velika Gorica (TVG). Riječ je o televizijskoj postaji osnovanoj u vrijeme Piculina mandata kojoj je bivši gradonačelnik, po anonimnoj kaznenoj prijavi, nezakonito posudio novac, a njegov nasljednik Barišić nakon preuzimanja vlasti blokirao je njezin rad aktiviranjem zadužnice koju je TVG dao gradu kao sredstvo osiguranja povrata zajma.


U kaznenoj prijavi USKOK-u protiv Barišića velikogorički SDP tvrdio je da je Barišić blokirao TVG kako bi drugoj lokalnoj TV postaji, u kojoj je bio suvlasnik i direktor, omogućio monopol na tržištu. Nakon podizanja kaznenih prijava Barišić je tvrdio da ništa nije napravio u korist konkurentske Televizije Turopolje, a Picula da iza anonimne prijave stoji lokalni HDZ i njegov čelnik ministar financija Ivan Šuker.Na svojim internetskim stranicama državno odvjetništvo danas je izvijestilo da je USKOK odbacio prijavu protiv Barišića zbog zlouporabe položaja i ovlasti jer nije utvrdio da je aktiviranjem zadužnice želio pogodovati sebi i interesnim skupinama oko sebe. Iako je TVG-u blokirao račun, u USKOK-u su uvjereni da to nije učinio kako bi tu TV postaju onemogućio u daljnjem radu i ostvario medijski monopol .Piculu se, pak, u anonimnoj prijavi županijskom državnom odvjetništvu teretilo za nesavjestan rad u službi te za poticanje direktora velikogoričke tvrtke Vodoopskrba Stjepana Uzbašića na sklapanje štetna ugovora. Suprotno tvrdnjama iz prijave odvjetništvo je utvrdilo da Picula nije želio oštetiti Veliku Goricu, nego dokapitalizacijom i jačanjem TVG-a povećati vlasnički udjel grada u toj tvrtki.Dokapitalizacija u obliku ugovora provedena je, po mišljenju odvjetništva, zbog nemogućnosti redovite uplate, čime je zapravo obavljeno dodatno ulaganje u TVG.


izvor: monitor.hr


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati