09.07.2009

Waste No Waste osigurao kamion


Projekt Waste No Waste kojeg provodi Poduzetnički centar VG donio nam je u Grad novi kamion za pražnjenje reciklažnih kontejnera. Ovim putem Velika Gorica postaje jedini grad u Republici Hrvatskoj s najnovijom tehnologijom podzemnih kontejnera i modernim kamionom koji je u mogućnosti obavljati zadatke pražnjenja.

Kamion može isprazniti 30 podzemnih kontejnera, a sakuplja odvojeno papir, PET i staklo. Cijena vozila iznosi 161.800 eura.

Projekt WASTE NO WASTE je inicijativa usmjerena na jačanje sustava za gospodarenje otpadom Grada Velike Gorice, sufinancirana od Europske unije kroz program Jadranske prekogranične suradnje PHARE 2006 CBC. Vrijednost projekta iznosi 436.700 eura. Projektom se namjerava predočiti javnosti problem otpada i ukazati na posljedice s kojima se suočava lokalna sredina, primarno zbog nepravilnog zbrinjavanja otpada i neracionalnog korištenja oskudnih prirodnih resursa. Projekt traje do 30. studenoga 2009. godine, a podzemni kontejneri i vozilo ostaju u vlasništvu VG Čistoće i građana Velike Gorice.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.