07.09.2009

Vozači pažljivo, počela je škola!


Započela je nova školska godina pa podsjećamo vozače da budu oprezniji u prometu. Tako već danas ulicama Velike Gorice gaziti će preko 8000 školaraca. Posebno treba istaknuti da od toga broja desetina se odnosi na prvašiće.

Prema podacima MUP-a u prometu najčešće stradavaju djeca od 10 do 17 godina. Tako je prošle godine život na hrvatskim cestama izgubilo 17-ero djece koliko ih je i poginulo ove godine do mjeseca rujna. Posebno je zabrinjavajuće da sve više djece stradava kao putnici u automobilima, često i zbog nesavjesnosti svojih roditelja koji im dopuštaju da sjede na prednjim sjedalima ili da se ne vežu. Ovakvo ponašanje vozača stoga će se strože kontrolirati i kažnjavati.

Tijekom mjeseca rujna policijski službenici pojačano će kontrolirati promet u blizini škola. Osim kontrolno-represivnog djelovanja u sklopu akcije "Djeca, prijatelji u prometu" policijski službenici će u osnovnim školama održati predavanja za prvašiće, ali i njihove roditelje na roditeljskom sastanku, kako bi ih upozorili na najčešće opasnosti. Djeca će od policije dobiti sigurnosne reflektirajuće naramenice i obavijesne knjižice.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati