24.03.2010

Vokalna i glasovirska lirika


Večeras u Domu kulture Galženica s početkom u 19.30 sati će se održati obljetnički koncert pod nazivom "Vokalna i glasovirska lirika". Program čini M.Clementi, , F.Chopin, F.Liszt, G. Mahler i D. Pejačević, a izvode ga mezzosopran Katja Markotić uz pratnju talijanskog pijanista Alessandra Cesaroa.

Nit vodilja kao i okosnica ovako osmišljenog koncertnog programa, zasigurno su poznati europski glazbeni velikani koji u ovoj godini obilježavaju svoje značajne obljetnice rođenja: Gustav Mahler (150 god.) te Robert Schumann i Frederic Chopin (200 god.). U program je uvrštena i hrvatska skladateljica kontesa Dora Pejačević, koja također u ovoj godini obilježava 125 godina rođenja.

Kako je za glasovirom istaknuti talijanski pijanista iz Padove Alessandro Cesaro koji će pored Chopinovih i Schumannovih skladbi za glasovir solo izvoditi i skladbu talijanskog skladatelja Muzia Clementia: Sonata u fis-molu op. 25, realizaciju njegova gostovanja u Hrvatskoj pripomogao je i podržao Talijanski kulturni institut Zagreb. Kako će biti izveden i poznati ciklus solo pjesama „Pjesme putujućeg djetića” austrijskog skladatelja Gustava Mahlera, ovome se projektu stoga pridružio svojom podrškom i Austrijski kulturni forum Zagreb.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati